Τι κάνει μια στοιχηματική εταιρία πραγματικά καλή;

Τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να είναι διασκεδαστικά αλλά και κερδοφόρα την ίδια στιγμή. Βλέποντας γύρω μας τον καταιγισμό διαφημίσεων από παρόχους όπως η Novibet, η οποία φημίζεται για το στοίχημα, δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι κάνει έναν μπουκ πραγματικά καλό. Και τι όχι. Δεν είναι πάντα εύκολο να το κατανοήσουμε αλλά αν κοιτάξουμε κάποιους παράγοντες μπορούμε να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ιστορία και η φήμη

Αν και οι νεοεισερχόμενες στο χώρο εταιρίες κάνουν συνήθως πολύ επιθετικό μάρκετινγκ, για να τραβήξουν την προσοχή των παικτών, οι έμπειροι παίκτες γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό για να εμπιστευτούν τα χρήματά τους. Η φήμη που αποκτά μια σελίδα με τον καιρό είναι συνήθως αρκετά πιο σημαντική από το μάρκετινγκ. Οι αναλύσεις που θα βρείτε στο ίντερνετ αλλά και οι συζητήσεις με άλλους παίκτες θα σας δώσουν μια καλή εντύπωση του τι μπορείτε να περιμένετε από μια εταιρία. Αν δείτε πως στα forums της βιομηχανίας συναντάτε κοινά παράπονα και κακές κριτικές από άλλους παίκτες, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Και επειδή το παιχνίδι με αληθινά χρήματα περιλαμβάνει ρίσκο, αν δεν είναι αξιόπιστος ο πάροχος που επιλέξατε, καλό θα ήταν να κάνετε μια λεπτομερή έρευνα πριν χρησιμοποιήσετε τους πόρους σας σε κάποια ιστοσελίδα.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις

Η γκανιότα μπορεί να διαφέρει σημαντικά από σελίδα σε σελίδα. Άλλη γκανιότα θα βρείτε για stoixima live στη https://www.novibet.gr/stoixima-live και άλλη στους ανταγωνιστές της. Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, όμως αρκετές σελίδες προτιμούν να προσελκύουν παίκτες που δε δίνουν βάση σε κάτι τόσο σημαντικό όσο οι αποδόσεις. Και γιαυτό ίσως να μην είναι κατάλληλες για εσάς. Καθώς αυξάνοντας τη γκανιότα, μειώνουν και τις πιθανότητες σας να κερδίσετε μακροχρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κάποιοι πάροχοι έχουν χτίσει το όνομά τους και την κυριαρχία τους με βάση τις δίκαιες αποδόσεις που προσφέρουν στους παίκτες. Σε αυτούς θέλετε να παίζετε και εσείς.

Καλή εξυπηρέτηση πελατών

Αν απορείτε γιατί ορισμένες εταιρίες προσφέρουν πλέον εξυπηρέτηση πελατών μέσω WhatsApp, viber και messenger τότε μάλλον δεν έχετε καταλάβει πόσο έχει αλλάξει η αγορά σε σχέση με το παρελθόν. Οι πάροχοι γνωρίζουν πως όσο περνούν τα χρόνια οι παίκτες εκτιμούν ολοένα και περισσότερο τις άμεσες απαντήσεις στα θέματα που αντιμετωπίζουν. Κάτι που δεν ισχύει μόνο για τη βιομηχανία του στοιχήματος αλλά και για τους περισσότερους τομείς της ζωής. Όταν βλέπετε εταιρίες που προσέχουν πολύ τους πελάτες τους, ξέρετε πως τουλάχιστον είναι ένας ειλικρινής ιστότοπος. Που πιθανότατα θα σας προσφέρει και καλύτερους όρους στο παιχνίδι σας.

Ασφάλεια και Νομιμότητα

Αφήσαμε το σημαντικότερο για το τέλος. Αυτό για το οποίο μιλούν όλοι και δεν είναι άλλο από τη νομιμότητα ενός μπουκ και την ασφάλεια των συναλλαγών με αυτόν. Βέβαια εδώ βοηθάει και το Ελληνικό κράτος (όπως και οι περισσότερες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ), που έχει πλέον φροντίσει να χτίσει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για να ορίζει την λειτουργία του χώρου και να προστατεύσει τους παίκτες. Στην Ελλάδα αυτό ενισχύεται από τη «Μαύρη Λίστα» που έχουν κατασκευάσει οι αρμόδιες αρχές για να προστατεύει τους Έλληνες παίκτες από πολλά κακά. Κυρίως όμως από το να χάσουν τα χρήματά τους σε καταθέσεις σε στοιχηματικές που δεν είναι νόμιμες.

Πώς θα διαπιστώσετε ποιες σελίδες λειτουργούν νόμιμα και είναι ασφαλείς; Αρχικά η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων σελίδων στην Ελλάδα μπλοκάρεται από τη Μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ. Αν παρόλα αυτά κάποιος τέτοιος πάροχος καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, τότε και πάλι μπορείτε ελέγξετε αν στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχουν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις. Τόσο από το Ελληνικό δημόσιο (οφείλει να αναγράφει τον αριθμό άδειας) όσο και από ανεξάρτητους οργανισμούς. Τέτοιοι είναι το ΚΕΘΕΑ, οι εταιρίες κρυπτογράφησης δεδομένων αλλά και οι αριθμοί άδειας από ξένες ελεγκτικές αρχές. Συνήθως πάντως οι παράνομοι μπουκ δε διαθέτουν ούτε καλή μετάφραση στα Ελληνικά, ούτε Ελληνική υποστήριξη πελατών. Διευκολύνοντας έτσι αρκετά την έρευνά σας.