Αυτοσχέδια πεζογέφυρα έκαναν οι περιπατητές στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων

Αυτοσχέδια ΄πεζογέφυρα΄ στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στο ύψος της χωμάτινης λίμνης (πρώτη φωτο) ! Ενέργεια (η οποία δεν αποκλείεται να έγινε υπό το κράτος της αγανάκτησης λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας των αρμοδίων για την κατασκευή κανονικής) αφ΄ενός παράνομη, αφού αφαιρέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν τμήματα από τα ξύλινα κάγκελα της λίμνης και αφ΄ετέρου ΄παράτολμη΄ και απερίσκεπτη, αφού η διάβαση του χειμάρρου μέσω αυτής -κυρίως παιδιών- είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη … χώρια από το ότι σε λίγο καιρό θα την παρασύρει το ρέμα !
Τσιμεντένιο διάζωμα υπάρχον (δεύτερη φωτο). Αν υψωνόταν 25-30 εκατοστά (με τα απαραίτητα κενά ανάμεσα ώστε να περνάει ανενόχλητα το νερό) … πιθανώς θα μπορούσαμε με τον τρόπο αυτό να έχουμε μια αρκετά χρήσιμη -έστω και υποτυπώδη- διάβαση ! Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα που χρειάζεται μελέτη από ειδήμονες.
Έχουν ήδη περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα της 21ης Ιουνίου 2020, οπότε και καταστράφηκαν σχεδόν όλες οι πεζογέφυρες της κοιλάδας. Για την ομάδα μας και γενικότερα για τους περιπατητές, τους δρομείς και τους ποδηλάτες η καταστροφή της συγκεκριμένης γέφυρας της χωμάτινης λίμνης -σε αυτό το κομβικό σημείο- ήταν καθοριστική … ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί, αφού “η κοιλάδα ΔΕΝ τελειώνει εκεί” ! Το φθινόπωρο του 2021 ζητήσαμε εγγράφως και με την στήριξη και τις υπογραφές πέντε δημοτικών συμβούλων από την Δημοτική Αρχή την λήψη πρωτοβουλίας και των σχετικών ενεργειών σε συνεργασία με το Δασαρχείο και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα και Αρχή για την κατασκευή νέας και ασφαλούς πεζογέφυρας. Έκτοτε και παρότι το ζήτημα επαναφέρθηκε προ ενός μηνός σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου … δυστυχώς δεν είχαμε έγγραφη απάντηση ! Ίσως για την Δημοτική Αρχή το θέμα να είναι δευτερεύουσας σημασίας, ή ίσως να μην υπάρχει η απαραίτητη συνεργασία με το Δασαρχείο ή το αρμόδιο Υπουργείο ή ίσως να κρίνεται μή απαραίτητο ή επικίνδυνο … Πάντως, ό,τι και να συμβαίνει, μία έγγραφη απάντηση σε μια έγγραφη και έλλογη αίτησή μας -ως πολιτών αυτού του Δήμου- την δικαιούμαστε …
Το περιεχόμενο της έγγραφης παρέμβασης – αίτησής μας είναι στην διάθεση του καθενός από εσάς και -εάν κριθεί σκόπιμο και απαραίτητο- θα κοινοποιηθεί και εδώ …
Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα επανέλθουμε όσες φορές χρειαστεί ! Ίσως θα πρέπει σύντομα να οργανώσουμε μια συνάντηση στο ΄επίμαχο σημείο΄ και να ενώσουμε τις φωνές μας : “Η πανέμορφη κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων δεν τελειώνει στην χωμάτινη λίμνη … πάντοτε εκεί υπήρχε πεζογέφυρα … η ανάγκη νέας και ασφαλούς πεζογέφυρας είναι επιτακτική” !
Σέρρες-Περιπατητές