Μικρές σημαντικές ειδήσεις – Τοπικές & Εθνικές 05.12.2023

-Μία δήλωση που πρέπει να σταθούμε και μας δίνει ελπίδες για την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο τόπος είναι αυτό που τόνισε η κ. Μητλιάγκα  «Το μόνο σίγουρο είναι πως το διοικητικό συμβούλιο του αυτοκινητοδρομίου θέλει εκ βάθρων αλλαγή με φρέσκα πρόσωπα-καθαρά, τα οποία θα έχουν διάθεση να προσφέρουν μόνο στο αυτοκινητοδρόμιο και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε»

Αυτά που ακούγονται για το Αυτοκινητοδρόμιο δεν θα τα αναπαράγουμε καθώς κάνουν κακό συνολικά. Να αλλάξει η νοοτροπία του «εξουσία λάφυρο» και να πάμε μπροστά με πραγματική διάθεση αλλαγής όλων των κακών κειμένων. Απόλυτα συμφωνεί η στήλη με την νέα Δήμαρχο Σερρών.

-Στο ποδόσφαιρο της χώρας μας όλα συνεχίζουν να είναι στραβά και είναι τόσο κρίμα. Δεν είναι αγωνιστικό το θέμα βέβαια… Από το ρεπορτάζ του Άρη διαβάζουμε «Εμπάργκο του Άρη στην Cosmote TV», ο ΠΑΟΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η ΕΡΤ του φέρεται ως ομάδα εξωτερικού, ο Ολυμπιακός μιλάει για Μαφία στο ποδόσφαιρο…

Τι να σχολιάσεις ; Ας παρατήσουν κυριολεκτικά όλοι οι φίλαθλοι όλους τους συλλόγους τους μεγάλους και ας στραφούν στις ομάδες των περιοχών τους για να δούμε ξανά σοβαρά το ποδόσφαιρο.

-Η ομάδα των 11 ή πιο σωστά πλέον η «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» όπως λέγεται το νέο κόμμα, αν και καταψήφισε επι της αρχής το νομοσχέδιο για τους Services και τους ευάλωτους δανειολήπτες κάποιες διατάξεις τις ψήφισε και διαφοροποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι διατάξεις που υποχρεώνει η ΕΕ να ψηφιστούν. Είναι πολιτικό μήνυμα ότι θα αποτελεί μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά; Θα δούμε …

-Θα σταθούμε στο νέο πολιτικό κόμμα καθώς είναι η είδηση των ημερών και θα σημειώσουμε τη δήλωση του προέδρου της νέας Κ.Ο., Αλέξη Χαρίτση, «θα διεκδικεί την διακυβέρνηση αφού είμαστε δύναμη κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και δύναμη πολιτικής αλλαγής»Κρατάμε τη δήλωση αυτή και θα αναμένουμε να δούμε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει καθώς θα μπορούσε κάποιος να την μεταφράσει ότι θα αποτελεί τη δύναμη της Αριστεράς που θα βλέπει το χώρο του Κέντρου ως μία πιθανή δυναμική συνεργασίας.

Καλά όλα όσα σημειώνει ο κ. Χρυσάφης, η ομάδα του, η κ. Μητλιάγκα και η ομάδα της αλλά ο κόσμος κύριοι και κυρίες κουράστηκε. Επίσης όποιος πιστεύει ότι σήμερα στην κοινωνία οι παρατάξεις είναι «ισοπαλία» τότε δεν έχει καθόλου εικόνα του τι γίνεται ειδικά στην πόλη … Ας κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας και τον πολιτικό πολιτισμό που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας και ας στηρίξουμε τη νέα Δήμαρχο καθώς η δουλειά που έχει να κάνει είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σχετικά με την «Πειρατεία» συνδρομητικών υπηρεσιών που η δράση των αρχών για να σταματήσουν το φαινόμενο αυτό έχει κορυφωθεί αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε πλέον πρώτη φορά συλλήψεις και σε σπίτια! Είδαμε εικόνες να πετούν πολίτες αποκωδικοποιητές για να κρυφτούν. Πραγματικά είναι μία νέα μέρα μετά από όλα αυτά για το θέμα της «Πειρατείας συνδρομητικών υπηρεσιών»

-Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» ξεκινάει από Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων. Ας το έχουν υπόψη τους οι καταναλωτές καθώς θα μπορέσουν να βρουν λίγο καλύτερες τιμές.

-Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του κόσμου από την Αγία Σοφία. Σε τι κατάσταση είναι το μνημείο; Πρέπει να γνωρίζει η διεθνής πολιτιστική κοινότητα. Όλοι είδαμε τους σοβάδες να πέφτουν δίπλα σε επισκέπτες από βίντεο επισκέπτη. Σε άλλα θέματα είναι ευαίσθητη η UNESCO σε άλλα όχι όμως για να τα καυτηριάσει αυστηρά …

-Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε ο Φρέντης Μπελέρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Κυβέρνηση της Αλβανίας έχει «σχέδιο φτωχοποίησης της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία» με σκοπό να αξιοποιηθεί η περιουσία Ελλήνων στην παραλιακή ζώνη από φίλους του Αλβανού πρωθυπουργού. Σοβαρές καταγγελίες που θα πρέπει να δημιουργήσουν πολιτικό σεισμό στη χώρα μας. Οφείλουμε να σταθούμε πολιτικά δίπλα στους Έλληνες της Αλβανίας.

-Σχόλια και παρατηρήσεις δεκτά και τα αναμένουμε. Στο mail goserres2017@gmail.com και θα απαντηθούν μέσω της στήλης. Ενημερώστε μας για μικρά ή μεγάλα προβλήματα της περιοχής σας και του χωριού σας