Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 06.03.2024

-Σφοδρές βροχές είχαμε στην πόλη των Σερρών και σε πολλά χωριά με μερικά σημεία να αντιμετωπίζουν τα συνηθισμένα προβλήματα κυρίως από βουλωμένα φρεάτια.

Θα πρέπει να ξεκινήσει μία σοβαρή προσπάθεια να καθαρίσουν όλα τα φρεάτια της πόλης, είναι κρίμα με μία απλή βροχή να έχουμε προβλήματα.

-Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα φέρνουν άλλη πλέον αντιμετώπιση των ανηλίκων παραβατών. Πάνω από τα 15, εφόσον η πράξη είναι κακούργημα, υπάρχει η δυνατότητα να αποφασιστεί εγκλεισμός σε φυλακή ανηλίκων. Μία αλλαγή που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τεράστιας αύξησης της παραβατικότητας ανηλίκων καθώς προσπαθεί να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία.

-Στην κακή δημόσια διοίκηση που έχουμε η λύση είναι μόνο η αύξηση για τις Ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο. Μόνο! Πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην έχει επαφή ο πολίτης με τις υπηρεσίες του κράτους σε μορφή επίσκεψης στα γραφεία της κάθε υπηρεσίας. Η πρώτη μεγάλη επανάσταση αυτού του στόχου ήταν το TaxisΝet και φτάσαμε στο open gov, έχουν γίνει μεγάλα βήματα έχουμε όμως ακόμα πολλά να κάνουμε.

-Η κοινή εκδήλωση των παρατάξεων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, σε συνάρτηση της εκδήλωσης στην Αθήνα των 3 από τα ίδια κόμματα και τη Νέα Αριστερά δείχνει ότι στο ευρύτερο πολιτικό κέντρο υπάρχουν ζυμώσεις που δεν φαινόντουσαν αλλά πλέον είναι ορατές… Κρίνει η στήλη ότι θα συνεχίσουν και μάλιστα θα δούμε και στις Σέρρες παρόμοιες εκδηλώσεις σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης

-Κοντά μας είναι οι Ευρωεκλογές και τα «στοιχήματα» των κομμάτων είναι τα εξής. Για τη ΝΔ είναι να νικήσουν τη χαλαρή ψήφο και ειδικά την ψήφο προς τα δεξιά της για να μην γιγαντώσουν τα λαϊκίστικα κόμματα στα δεξιά της. Για το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι η δεύτερη θέση και μάλιστα θα πανηγυρίσει όποιος την κερδίσει και ας νευριάζει ο κόσμος τους με το στόχο αυτό…

Για τη Νέα Αριστερά το να περάσει το 3% θα τους δώσει αέρα και για τη συνέχεια αλλά και στις συζητήσεις για τη νέα κεντροαριστερά. Για το ΜΕΡΑ25 η επιβίωσή τους καθώς ή πιάνουν το 3% ή θα τεθεί σε αμφιβολία η ύπαρξη του κόμματος πλέον.

Στα δεξιά της ΝΔ θα γίνει «μάχη» για τον εκφραστεί του χώρου…

-Με την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ από τις ασφαλίσεις κατοικιών είχαμε πολλά προβλήματα που ξεκινάνε και τελειώνουν στο ότι όταν ασφαλίζουμε την περιουσία μας πηγαίνουμε σε έναν ασφαλιστή και όχι μέσω ίντερνετ… Ο νόμος ορίζει κάποιες προϋποθέσεις και πρέπει να ενημερωθούμε σωστά πριν προχωρήσουμε σε όποια ενέργεια. Τόσο απλά!

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.