Απόπειρα χρηματισμού υπαλλήλου και απόκρυψη του γεγονότος από τη Δήμαρχο καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Βισαλτίας.

Όλα ξεκίνησαν  πριν από περίπου ένα μήνα, όταν δημοτικός σύμβουλος έφερε στο δημοτικό συμβούλιο μια καταγγελία μιας υπαλλήλου η οποία είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2015 και αναφέρετε σε απόπειρα χρηματισμού ενός άλλου υπαλλήλου του δήμου. Η καταγγελία μέχρι και εκείνη τη στιγμή δεν είχε πέσει στην αντίληψη κανενός, 5 από τους δημοτικούς συμβούλους ζήτησαν από την Δήμαρχο να πάρει επίσημη θέση για το θέμα.

Η Δήμαρχος δεσμεύτηκε να απαντήσει στο Δ.Σ που έγινε στις 28/6/2017.

Η Δήμαρχος λοιπόν ήρθε στο Δ.Σ με ένα έγγραφο που έλεγε , ότι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα, ρωτούσε πως βρήκαν το έγγραφο και ότι έκανε μια “έρευνα” που δεν υπάρχει γραπτά και δεν μπορεί να την καταθέσει, μιλώντας με αοριστίες και αποφεύγοντας να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Η Δήμαρχος λοιπόν αντί να διατάξει ΕΔΕ  που είναι και το νόμιμο, ρωτούσε πως βρήκαν αυτό το έγγραφο .

Να πούμε ότι το έγγραφο είναι ΕΠΙΣΗΜΗ καταγγελία και υπάρχει πρωτοκολλημένο και μπορεί ο οποιοσδήποτε να το πάρει με μια αίτηση.

Οι επόμενες κινήσεις των 5 δημοτικών συμβούλων που έβγαλαν το θέμα προς συζήτηση είναι, όπως τις ανακοίνωσε ο Νίκος Πασχαλίδης στο ΔΣ (πρών αντιδήμαρχος στο Δήμο Βισαλτίας) :

Να τεθεί το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης και να παραπεμφθεί στους αρμόδιους φορείς (Εισαγγελέα, Περιφέρεια Κ.Μ) έτσι ώστε να βγει η αλήθεια στην όλη υπόθεση.

**Να τονίσουμε οτι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έφεραν το θέμα στην επιφάνεια, ανήκουν στον συνδυασμό της Δημάρχου που βρίσκεται τώρα στο τιμόνι του Δήμου.