Πρωταθλητής Ελλάδος με πέντε μετάλλια ο Πλάτων Σερρών

«Είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές» είναι το τραγούδι που ταιριάζει απόλυτα στους αθλητές και στις αθλήτριες του  Πλάτωνα Σερρών μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στην κατηγορία Κ15 και την συγκομιδή πέντε μεταλλίων.

Μια τεράστια επιτυχία για το Σερραϊκό σύλλογο και τους αθλητές του Αλέξανδρου Καντζόγλου που κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να αναρριχηθούν στην κορυφή του Ελληνικού μπάντμιντον στις μικρές ηλικίες. Όλα αυτά, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντιπτέρισης U15-U19 που διεξήχθη στο Λαύριο.  Ο Πλάτων Σερρών κατέκτησε την 1η θέση στην Ελλάδα με τα περισσότερα μετάλλια στην κατηγορία Κ15 και με 2ο σωματείο τον ΙΑΣΩΝ Θεσσαλονίκης με 4 μετάλλια και  3ο  τον ΟΑΓΩ Θεσσαλονίκης με 3 μετάλλια.

Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Κ15 ο Πλάτων Σερρών
Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Κ15 ο Πλάτων Σερρών

«Ήταν η πιο αποδοτική παρουσία μας σε πανελλήνιο πρωτάθλημα από συστάσεως του τμήματος Badminton με την συμμετοχή 8 αθλητών, επτά  στην Κ15 και ενός στην Κ19» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής Αλέξανδρος Καντζόγλου συμπληρώνοντας «δικαιώνεται η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά αυτών των παιδιών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης από πέρυσι με συστηματική δουλειά και προγραμματισμό» . Σίγουρα μια δικαίωση του προπονητή Αλέξανδρου Καντζόγλου που είχε θέσει αρχικά ως στόχο  τη συμμετοχή σε 5-6 ημιτελικούς καθώς και πλασαρίσματα σε 8αδες και 16αδες.   Αξίζει να τονίσουμε τη θετική πρώτη συμμετοχή των μικρών αθλητών του συλλόγου Βασίλη Στάμου και Ευθύμη Κουτσούρη που πέρασαν στα κυρίως σχήματα μετά από προκριματικά.

Η Ματίνα Σωτηρίου σε ακόμη ένα τουρνουά έδειξε το ταλέντο της
Η Ματίνα Σωτηρίου σε ακόμη ένα τουρνουά έδειξε το ταλέντο της

Οι  αθλητές του Πλάτωνα Σερρών που κατέκτησαν μετάλλια είναι οι εξής:

Απλό Αγοριών :  3η Θέση Ραφαήλ Κιοσσές

Απλό Κοριτσιών :  1η Θέση Ματίνα Σωτηρίου

Διπλό Αγοριών :  2η θέση Ραφαήλ Κιοσσές /  Περικλής Σιδηρόπουλος

Διπλό κοριτσιών :  1η Θέση  Ματίνα Σωτηρίου  / Σταυρούλα Ζαγγελίδου  , 2ηΘέση Αντωνία Ανδρεάδου  με ζευγάρι την Μαρία Μάκου  από Θεσσαλονίκη.

Τα αποτελέσματα όλων των αθλητών του Πλάτωνα Σερρών ανά αγώνισμα στην Κ15:

Απλό Αγοριών :  3η Θέση Ραφαήλ Κιοσσές  , 16αδα Περικλής Σιδηρόπουλος , 32αδα Βασίλης Στάμος και Ευθύμης Κουτσούρης

Απλό Κοριτσιών :  1η Θέση Ματίνα Σωτηρίου, 8αδα Αντωνία Ανδρεάδου , 16αδα Σταυρούλα Ζαγγελίδου

Διπλό Αγοριών :  2η θέση  Ραφαήλ Κιοσσές / Περικλής Σιδηρόπουλος , 8αδα Βασίλης Στάμος / Ευθύμης Κουτσούρης

Διπλό κοριτσιών :  1η Θέση  Ματίνα Σωτηρίου  / Σταυρούλα Ζαγγελίδου  , 2ηΘέση Αντωνία Ανδρεάδου

Η αποστολή του Πλάτωνα (από αρ): Κουτσούρης Ευθύμιος ,Στάμος Βασίλειος, Κιοσσές Ραφαήλ, Σωτηρίου Ματίνα, Καντζόγλου Αλέξανδρος , Ζαγγελίδου Σταυρούλα , Ανδρεάδου Αντωνία, Κουλακίδης Νικόλαος και Σιδηρόπουλος Περικλής
Η αποστολή του Πλάτωνα (από αρ): Κουτσούρης Ευθύμιος ,Στάμος Βασίλειος, Κιοσσές Ραφαήλ, Σωτηρίου Ματίνα, Καντζόγλου Αλέξανδρος , Ζαγγελίδου Σταυρούλα , Ανδρεάδου Αντωνία, Κουλακίδης Νικόλαος και Σιδηρόπουλος Περικλής

Τα αποτελέσματα στην Κ19:

Απλό αγοριών : 16αδα Νίκος Κουλακίδης

Διπλό αγοριών : 16αδα Νίκος Κουλακίδης / Δημήτρης Παπαδόπουλος  ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΣΤΡΟΥ

 

Η επόμενη Πανελλήνια συνάντηση για τις κατηγορίες Κ17 και Ανδρών / Γυναικών θα πραγματοποιηθεί στις  8 και 9 Απριλίου στο Σιδηρόκαστρο.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:Βασίλης Αναστασιάδης

ΠΗΓΗ