Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ 2017

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα αναμένεται να μεταφραστεί σε αυξημένες αφίξεις και κρατήσεις σε ξενοδοχεία.
Οι παραπάνω εκτίμηση αφορά τους ερχόμενους μήνες, οπότε ο αριθμός των τουριστών από την Ρωσία ενδέχεται να ξεπεράσει κατά πολύ το 1 εκατομμύριο φέτος.
Το έντονο ενδιαφέρον και η σαφής προτίμηση προς τους ελληνικούς προορισμούς αποτυπώθηκαν και κατά την διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα (14-16 Μαρτίου) και η οποία θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, με πάνω από 1.600 περίπτερα από όλο τον κόσμο και πάνω από 300 χιλιάδες επισκέπτες.
Εντυπωσιακή και η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στης οποίας το περίπτερο συμμετείχε και ο Δήμος Σερρών.

Οι Σέρρες στη Μόσχα
«Είναι ξεκάθαρο κι ενθαρρυντικό ότι η Περιφέρειά μας και το τουριστικό προϊόν της εκτιμώνται ολοένα και περισσότερο από τη ρωσική αγορά, της οποίας την προσοχή θέλουμε να στρέψουμε και προς τις Σέρρες» τονίζει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, που βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα.
«Με την προβολή-παρουσίαση του σημαντικού πολιτιστικού, ιστορικού, θρησκευτικού, φυσικού, και περιβαλλοντικού πλούτου του τόπου στους Ρώσους (οι οποίοι και ομόδοξοι είναι και θαυμάζουν τον ελληνικό πολιτισμό) στοχεύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όχι μόνον το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του έτους» εξηγεί ο αντιδήμαρχος.
Επαφές
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγοριάδης συναντήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέα Φρυγανά την Γενική Πρόξενο κα Ελένη Βακάλη και τον διευθυντή του Ε.Ο.Τ. στη Ρωσία Πολύκαρπο Ευσταθίου.