Στάσεις εργασίας από τους δασκάλους

Στάση εργασίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας , η οποία αντιδρά στην τροπολογία που ψηφίζεται σε άσχετο σχέδιο νόμου, που προβλέπει μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.
«Η ΔΟΕ σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ, έχει κάνει ένα γενικότερο αγωνιστικό σχεδιασμό, με εκδηλώσεις, συνεντεύξεις τύπου και κορυφώνεται με κινητοποιήσεις που γίνονται σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Κρήτη την ερχόμενη Τετάρτη με 5 Απριλίου», τόνισε στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή Breakfast, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής.
.
«Πριν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος έρχεται το Υπουργείο και βάζει σήμερα προς ψήφιση τροπολογία με την οποία ομολογεί ότι και μέχρι το 2019 δεν πρόκειται να έχουμε ούτε ένα μόνιμο διορισμό σε αντίθεση με όσα έλεγε και ο κ. Γαβρόγλου και ο Φίλης».
.
«Τον αστερίσκο, ότι προσλήψεις μονίμων θα γινόταν μόνο αν το επέτρεπαν οι δανειστές το ξέραμε, αυτοί δεν το ομολογούσαν. Από το 2009 δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός , ενώ έχουν βγει σε σύνταξη δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Εμείς ζητάμε από την Πολιτεία να καλύψει αυτές τις οργανικές θέσεις που έμειναν κενές», πρόσθεσε ο κ. Κικινής.
.

«Η προτεινόμενη ρύθμιση σκοπεύει στη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ για τα επόμενα δύο σχολικά έτη. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει τον προγραμματισμό για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν επιπλέον ενστάσεις, λέγοντας ότι με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπουδών στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στον ίδιο τομέα, αδικώντας τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής και φέρνοντάς τους στους πίνακες των αναπληρωτών κάτω από συναδέλφους τους που έχουν παρακολουθήσει μόνο σεμινάρια ειδικής αγωγής.