Mεγάλη η προσφορά του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στην λειτουργική, πνευματική και κοινωνική ζωή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος συνεχίζει το πολυσχεδές έργον του ούτως ώστε να εξυπηρετήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις λειτουργικές, πνευματικές, κοινωνικές και άλλες ποικίλες ανάγκες του ευσεβούς ποιμνίου του. 

Τον τελευταίο καιρό προέβη σε αρκετά έργα όπως πρώτον στην ανέγερση Ιερού Ναού στην κωμόπολη του Πετριτσίου Σιντικής όπου υπάρχουν δύο Ναοί ο ένας αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο και ο άλλος στον Άγιο Γεώργιο ο οποίος λόγω της φθοράς του χρόνου υπέστη σοβαρές ζημίες.
sidirokastro 1
Έτσι ο Σεβασμιώτατος αποφάσισε να κατεδαφιστεί και στα θεμέλια του παλαιού Ναού του Αγίου Γεωργίου με την βοήθεια όλων των κατοίκων ξεκίνησε η ανέγερση του νέου Ναού. Ο νέος πλέον ναός θα είναι μεγαλυτέρων διαστάσεων σε σχέση με τον παλαιό ναό έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες των πιστών.

Δεύτερο πολύ σημαντικό έργο είναι η εξ ολοκλήρου ανακαίνιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου το οποίο επί πολλά χρόνια ήταν ερειπωμένο.

sidirokastro 1

Ήδη οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς με την κατασκευή νέας κεραμοσκεπής, πατωμάτων κτλ.. Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος υλοποίησης του έργου είναι από χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Το παλαιό σχολείο θα χρησιμοποιηθεί πλέον ως Πνευματικό Κέντρο της ενορίας και της Μητροπόλεως αλλά θα είναι λειτουργικό και για άλλες δραστηριότητες.

Τρίτον έργον της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου είναι η συντήρηση σχολικών μονάδων της πόλεως και συγκεκριμένα η Ι.Μητρόπολη ανέλαβε τον ελαιοχρωματισμό του Παλλατίδειου Γυμνασίου και Λυκείου Σιδηροκάστρου.

sidirokastro 1

Ήδη έχουν αγοραστεί τα υλικά που θα χρειαστούν περίπου δύο τόνοι χρωμάτων χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Αναμένεται εντός των ημερών να ξεκινήσουν οι εργασίες.

romfea.gr