Σέρρες : Συνάντηση Μιχ. Τζελέπη με Απ. Τζιτζικώστα για τον δρόμο Ν. Πετρίτσι – Καστανούσα

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τιζτιζκώστα συναντήθηκε την Δευτέρα (27.3.17), ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, στον οποίο έθεσε το θέμα του οδικού άξονα Γέφυρας Στρυμόνα – Καστανούσας.Κατά την συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι τα χρήματα που θα δοθούν την φετινή χρονιά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα έργα οδοποιίας στον Ν. Σερρών ανέρχονται στα 3,5 εκατομμύρια.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η αποκατάσταση του Οδικού Άξονα Γέφυρας Στρυμόνα (Ν. Πετρίτσι)-Καστανούσα (Όρια Κιλκίς) σε επίπεδο σήμανσης, φωτισμού και συντήρησης-επισκευής λακκουβών του δρόμου.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη μελέτη για το εν λόγω Τμήμα του Οδικού Άξονα. Προσφάτως, έχει ξεκινήσει να υλοποιείται και η πολύ σημαντική καθυστέρησή της οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν πλέον των 500.000 ευρώ για την διεξαγωγή αυτής.

Αμέσως μετά ο κ. Τζελέπης δήλωσε πως συνεχίζει την προσπάθεια για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος για τον Ν. Σερρών και σε  πρώτο επίπεδο, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  προκειμένου να βρεθεί λύση εξεύρεσης πόρων μέσα από τα διάφορα εγκεκριμένα προγράμματα των δύο Υπουργείων. Σε κάθε περίπτωση, η αποκατάσταση του Οδικού Άξονα είναι ένα θέμα που μας αφορά πλέον όλους, διότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη προηγήθηκαν δυο ερωτήσεις στην Βουλή απο τον κ. Τζελέπη, προς τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών.

 

ΠΗΓΗ