Σέρρες: Σχολικό κουδούνι σήμερα για 140 προσφυγόπουλα

Στις 4 σήμερα το απόγευμα χτυπά το σχολικό κουδούνι για προσφυγόπουλα στις Σέρρες τα οποία θα φοιτήσουν στις σχολικές δομές του 6ου, 12ου και 13ου Δημοτικών σχολείων Σερρών και στο Μουσικό Σχολείο όπου θα χτυπήσει το κουδούνι στις 3 το μεσημέρι.

Πρόκειται για 140 προσφυγόπουλα της φυλής Γεζίντι που επανήλθαν με τις οικογένειές τους, στις πρώην εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Σερρών από την περιοχή των Βρασνών, όπου είχαν μεταφερθεί όλοι, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και να στηθούν οι οικίσκοι στο χώρο φιλοξενίας. Σύμφωνα με τον Δ/ντή της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των μαθημάτων που περιμένουν με μεγάλη λαχτάρα οι μικροί μαθητές που σήμερα θα περάσουν το σκαλοπάτι του σχολείου και ήδη χθες πήραν τα βιβλία τους και γραφική ύλη.
Θα διδαχθούν Ελληνική γλώσσα, Μαθηματικά, Πληροφορική και θα κάνουν και το μάθημα της γυμναστικής. Έχουν διασφαλιστεί οι διαδικασίες διδασκαλίας για τα παιδιά, ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, οι οποίοι τάχθηκαν εξ΄ αρχής υπέρ της φοίτησή τους και έχει διασφαλισθεί επίσης η μετακίνησή τους από τα σχολεία στο Κέντρο Φιλοξενίας από τον ΙΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης). Οι τρεις αυτές ημέρες –έως ότου κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα- θα είναι περίοδος εγκλιματισμού για τα παιδιά, είπε ο κ. Παπασταμόπουλος και μετά θα συνεχίσουν κανονικά.

 

ΠΗΓΗ