Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -Βράβευση Διακριθέντων Μαθητών στις Σέρρες

Tο Παράρτημα Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 08 Απριλίου 2016 την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Σερρών που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής», «Ευκλείδης», «Αρχιμήδης» καθώς και του τοπικού Διαγωνισμού για μαθητές Α’ Γυμνασίου «Διόφαντος».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Νικόλαος Καραμπετάκης (Nikos Karampetakis), Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Επαγγελματικές και Μετεκπαιδευτικές Προοπτικές ενός Απόφοιτου του Τμήματος Μαθηματικών».

Χαιρέτησαν και βράβευσαν τους μαθητές ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Ι. Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Π. Αγγελίδης, ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Σερρών κ. Ν. Δημούδης ως εκπρόσωπος του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο τ. Βουλευτής Ν. Σερρών κ. Θ. Λεονταρίδης. Επίσης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών κ. Α. Μασλαρινός, διευθυντές σχολείων καθώς και εκπαιδευτικοί του Νομού Σερρών.

Ο Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΕΜΕ κ. Αναστάσιος Τιμοθεΐδης, ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, συνεχάρη τους μαθητές και τους γονείς τους για τη διάκρισή τους στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς και ευχαρίστησε τους φορείς του Νομού που συμπαρίστανται στο έργο του Παραρτήματος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους διευθυντές του 1ου Γυμνασίου κ. Γ. Αλμπάνη και 5ου Γυμνασίου κ. Σαρηβασιλείου, σχολεία τα οποία φιλοξένησαν τους διαγωνισμούς και τα μαθήματα προετοιμασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε στον πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών κ. Δ. Πασχαλούδη που μας υποδέχτηκε απλόχερα και μας προσέφερε το αμφιθέατρο του ΤΕΙ για την βράβευση.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους συναδέλφους από τον ιδιωτικό τομέα που μας βοήθησαν εθελοντικά ώστε να διοργανώσουμε την εκδήλωση και ειδικότερα στην Ελένη Μαδαράκη(Eleni Mad) και Γεωργία Λεπιδάκη(Georgia Lepidaki) καθώς και όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Στο site του Παραρτήματος (www.mathserres.xyz) μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό από την εκδήλωση το οποίο θα ανανεώνεται…