Δεν άφησαν αθλητή να παίξει με το όνομα ΕΛΛΑΣ στην φανέλα του, στο Τουρνουά Badminton στο Σιδηρόκαστρο

Την Παρασκευή 20/04, στο Διεθνές πρωτάθλημα Badminton στο Σιδηρόκαστρο ο αθλητής Νίκος Κουλακίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκι που έγραφε HELLAS. Ο Ρουμάνος διαιτητής του ζήτησε να το βγάλει ειδάλλως δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στον αγώνα.

Ο αθλητής έκανε παράπονα αλλά τελικά συμμετείχε βγάζοντας το μπλουζακι του και φορόντας ενα που να λέει GREECE. Θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε την διοργανώτρια λέγοντας ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει το αναγνωρισμένο από τις άλλες χώρες όνομα αλλά δεν έπραξε το ίδιο με τους Τούρκους, Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν και Τούρκοι οι οποίοι παίξαν με το όνομα TURK’I’YE και όχι TURKEY.
Μέτα τους αγώνες ο αθλητής που είναι και σε νεαρή ηλικία διεροτάτε εάν η χώρα μας λέγετε ΓΡΕΚΙΑ και όχι ΕΛΛΑΣ.
Απευθύνθηκε προς το Hellenic Badminton Federation (HELLENIC και όχι Greek) αλλά οι διοργανωτές δεν του έχουν απαντήσει ακόμη.
Σας παραθέτουμε αυτούσια τα παράπονα του Νίκου Κουλακίδη

Με συγχωρείτε που ενοχλώ με αυτή μου την ανάρτηση αλλά θα ήθελα μία επίσημη απάντηση στα σχόλια για την ερώτησή μου.Όπως ήδη θα ξέρετε, σήμερα Παρασκευή 20/04, διοργανώθηκε στο Σιδηρόκαστρο το Διεθνές πρωτάθλημα Junior στο οποίο και συμμετείχα. Και ενώ λοιπόν ήμουν έτοιμος να μπω μέσα στον αγώνα μου, ο διαιτητής μας ο οποίος ήταν Ρουμάνος και δυστυχώς το όνομά του μου διαφεύγει,μου κάνει παρατήρηση επειδή το μπλουζάκι μου γράφει HELLAS και όχι GREECE και απαίτησε να αλλάξω το μπλουζάκι μου ειδάλλως δεν θα μπορούσα να μπω στον αγώνα. Και σας ρωτώ εγώ λοιπόν, εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα σας, η χώρα μας λέγεται Ελλάδα ή μήπως Γρεκία; Γιατί ακόμα και στην ΙΔΙΑ την ιστοσελίδα σας αυτοαποκαλείστε περήφανα Hellenic Badminton Federation και όχι Greek Badminton; Γιατί οι Τούρκοι, οι οποίοι ήταν και αρκετοί σε αριθμό συμμετοχών είχαν στα μπλουζάκια τους από πίσω TURK’I’YE και όχι TURKEY όπως είναι στα Αγγλικά; ¨Η ακόμα καλύτερα τα Σκόπια που από πίσω γράφουν MACEDONIA ενώ η Μακεδονία ανήκει στα Ελληνικά εδάφη εδώ και ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 100 χρόνια; Αυτούς γιατί κανένας δεν τους κάνει παρατήρηση για το τι γράφουν τα μπλουζάκια τους σας ρωτάω!; Άσχετα με το γεγονός όμως ότι το όνομα στο μπλουζάκι μου και η χώρα ήταν ανάποδα γραμμένα το οποίο το αναγνωρίζω ως σφάλμα από την μεριά μου, με ποιο δικαίωμα με έστειλε να πάω να αλλάξω μπλουζάκι. Είμαι σίγουρος ό,τι κάποιος από εδώ κάτω θα μου πει πως δεν με άφησε επειδή τα είχα ανάποδα, αλλά δυστυχώς θα σας πληροφορήσω ότι η πρώτη παρατήρηση που μου έκανε ήταν για το όνομα της χώρας. Επίσης το μέρος του πήρε και ο Αρχιδιαιτητής κάνοντας μου παρατήρηση για το HELLAS που δεν είναι GREECE. Στο μπάσκετ και σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα ΕΚΤΌΣ του Badminton σε διεθνής διοργανώσεις έχουν το HELLAS όχι το GREECE. Όποιος θέλει μπορεί να με αποδείξει λάθος ξεκινώντας με το μπάσκετ. Οπότε από εδώ προκύπτει μία άλλη καλή ερώτηση, αφού στα άλλα αθλήματα έχουν το HELLAS εμείς γιατί να μην το έχουμε;; Αλλά το καλύτερο και ποιο ντροπιαστικό σημείο σε ΌΛΟ αυτό το σκηνικό το οποίο εκτυλίχτηκε μπροστά στην γραμματεία, είναι ότι ΚΑΝΈΝΑΣ μα ΚΑΝΈΝΑΣ δεν ήρθε να υπερασπιστεί στην ουσία την χώρα του και να του επισημάνει ότι είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ και όχι Γρεκοί. Δεν είμαι ρατσιστής κι ούτε προσπαθώ να γίνω, αλλά θα ήθελα εσείς να μου πείτε ποιος είναι. Περιμένω την απάντησή σας.