Παίρνουν «φωτιά» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μετά τις νέες αυξήσεις

Τα χρήματα που διεκδικεί η ΔΕΗ από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας βάζουν «φωτιά» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι ήδη λόγω υψηλής κατανάλωσης και στρεβλών χρεώσεων είναι «φουσκωμένοι». Οι καταναλωτές θα έρθουν αντιμέτωποι με νέο γύρο αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως προαναγγέλλει και η ίδια η Επιχείρηση, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση θα είναι προσωρινή και μικρής έκτασης.

Η  ΔΕΗ διεκδικεί αναδρομικά  ευρώ για δαπάνες Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, ποσό το οποίο αποτελεί τη διαφορά μεταξύ του κόστους που έχει καταβάλει για την ηλεκτροδότηση των νησιών και των τιμολογήσεων που έχουν γίνει. Σε σχετική ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι  η ΔΕΗ τιμολογεί όπως  κάθε προμηθευτής τις ΥΚΩ μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας με τις  μοναδιαίες χρεώσεις που έχουν καθοριστεί από το 2012.

Το αντάλλαγμα των ΥΚΩ  είναι οι επιπλέον πραγματικές δαπάνες της ΔΕΗ για την ηλεκτρική ενέργεια των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών και για το Κοινωνικό Τιμολόγιο. Όπως αναφέρει, το αίτημα της ΔΕΗ για την ανάκτηση της διαφοράς που προκύπτει δεν έρχεται  για να καλύψει τις απώλειες της εταιρείας από τις ανεξόφλητες οφειλές πελατών αλλά  για να ανακτήσει τις δαπάνες τις οποίες έχει υποστεί για επενδύσεις και για λειτουργικά έξοδα που αφορούν στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά ώστε η τιμή του ρεύματος να είναι ίδια με αυτή της ηπειρωτικής χώρας.