Εκτός κινδύνου οι τραυματίες από το τροχαίο με τους μαθητές

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στο τροχαίο που συνέβη το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Σερρών – Καβάλας, όταν τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού και τους γονείς τους βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, ενώ περίπου 30 παιδιά και συνοδοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

 

Είναι λίγο πριν τις 9 το πρωί. Δυο λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, του δημοτικού σχολείο Βαμβακόφυτου Σερρών κινούνται στην επαρχιακή οδό Σερρών – Καβάλας.

Στο 39ο χιλιόμετρο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και κατευθύνεται προς το ένα από τα δυο λεωφορεία που μεταφέρει μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο οδηγός έριξε εκτός δρόμου το λεωφορείο για να γλυτώσει την πλαγιομετωπική. Από την πτώση του λεωφορείου εγκλωβίστηκε ένα μικρό αγόρι το οποίο νοσηλεύεται με κάταγμα το χέρι.

Οι επιβάτες γλύτωσαν τα χειρότερα από θαύμα. Ο οδηγός της νταλίκας μετά το τροχαίο τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Από τους 30 επιβάτες κανένα παιδί δεν έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σοβαρότερα είναι δυο ενήλικες χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους.

Τραυματίες μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο της Καβάλας. Κάτοικοι της περιοχής μιλούν για έναν δρόμο καρμανιόλα.

Δυο άτομα μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο της Δράμας για προληπτικούς λόγους. Τα αίτια του τροχαίου διερευνώνται από την Τροχαία Σερρών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Κασάπης, Ρένα Πανταζόγλου