Διημερίδα εκπαίδευσης για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ. Ποροΐων του Δήμου Σιντικής πραγματοποιούν διημερίδα, στις 9 και 10 Ιουνίου 2017, με στόχο την ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ως ιδιαίτερης και πρόσφορης επιλογής και προορισμού για το μαθητικό τουρισμό αλλά και γενικότερα.

Η διημερίδα, στην οποία συμμετέχουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, αποβλέπει στην ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα πολιτισμικά, ιστορικά, περιβαλλοντικά και θρησκευτικά μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Μουσεία, Μοναστήρια, Αρχαιολογικοί Χώροι, Παραδοσιακοί Οικισμοί, Περιβάλλον, Δράσεις κλπ.), ώστε αυτά, μέσα από την ανάλογη προώθηση και ενημέρωση των σχολικών μονάδων των παραπάνω Περιφερειών, να ενταχθούν στον προγραμματισμό των σχολικών δραστηριοτήτων ως ενδεδειγμένοι προορισμοί για τους μαθητές όλων των ηλικιών.

Η προσπάθειά μας αυτή βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που απαντούν στα προαπαιτούμενα για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών και μορφωτικών δράσεων και επισκέψεων των σχολικών μονάδων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς του μαθητικού τουρισμού στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας.

Η διημερίδα περιλαμβάνει την παρουσίαση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και την ξενάγηση των συμμετεχόντων σε τόπους με ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική, περιβαλλοντική σημασία (Αμφίπολη, Αλιστράτη, Κερκίνη, Ρούπελ, Παλαιοντολογικό Μουσείο Θερμοπηγής κ.α.).