23ο Classic Rally Serres: Οχήματα Απο Άλλη Εποχή..(ΦΩΤΟ)

Την ευκαιρία να θαυμάσουν δεκάδες οχήματα-αντίκες είχαν το Σάββατο 10 Ιουνίου οι Σερραίοι και όσοι βρέθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Κων.Καραμανλή.

Εκεί , στο κέντρο της πόλης των Σερρών,  ιδιοκτήτες, φίλοι και λάτρεις του μηχανοκίνητου κλασσικού αθλητισμού παρέταξαν τις… «καλλονές» με τροχούς δημιουργώντας έναν εντυπωσιακό και γεμάτο αναμνήσεις εκθετήριο οχημάτων. Όλα αυτά στο πλαίσιο του 23 Classic Rally Serres που διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο η  Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Σερρών (ΛΑΜΣ).

.

Το κλασσικό Ράλλυ Σερρών (εν συντομία CRS από ClassicRally Serres) το οποίο λαμβάνει χώρα στις Σέρρες κάθε χρόνο τα τελευταία 22 χρόνια άνοιξε την αυλαία του σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου 2017. Η Λ.Α.Μ.Σ. η οποία είναι η διοργανώτρια αρχή έκανε κάποιες αλλαγές φέτος κυρίως στη διεξαγωγή της περιήγησης την Κυριακή 11/6 αλλά και στην έκθεση των κλασσικών το Σάββατο 10/6.

.

 

.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν αποκλειστικά για να περάσουν οι συμμετέχοντες ένα όμορφο σαββατοκύριακο παρέα με φίλους και τις… «παλαιές» αγάπες τους . Η εκδήλωση χωρίζεται σε δυο μέρη: Το Σάββατο, 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η έκθεση και τα «καλλιστεία» των οχημάτων. Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ήταν στη διάθεση των Σερραίων στον πεζόδρομο μεταξύ δημαρχείου και πλατείας Κρονίου ενώ στις 21.00μμ  πραγματοποιήθηκαν τα καλλιστεία για τις καλύτερες- ομορφότερες –σπανιότερες – γνησιότερες συμμετοχές σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από επιτροπή που όρισε η ΛΑΜΣ.

.

 

.

 

Την Κυριακή  11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η περιήγηση. Το κλασσικό Ράλλυ Σερρών είναι μια περιήγηση στην διαδρομή που αναφέρεται παρακάτω και όχι αγώνας. Τα οχήματα που θα συμμετέχουν θα πρέπει να φέρουν νόμιμες άδειες κυκλοφορίας –πινακίδες και ασφάλεια. (θα ελεγχθούν από την αρμόδια επιτροπή της ΛΑΜΣ). Δεν θα υπάρχουν χρονόμετρα και σκοπός είναι ο τερματισμός σε μια ορεινή κυκλική διαδρομή με πολλές στροφές, ανηφόρες κατηφόρες, ευθείες και πολύ πράσινο.

.

 

.

Η διαδρομή ξεκινάει από την πλατεία Κρονίου στις 10.00 π.μ και καταλήγει στο οινοποιείο Νεράντζη στην Πεντάπολη Σερρών έχοντας διανύσει περίπου 140 χλμ σε τρεις ώρες. Η διαδρομή ξεκινά με κατεύθυνση την Κάτω Βρόντου και το πρώτο σκέλος του τερματίζει στην πλατεία του Οχυρού όπου θα είναι και επίσημη στάση για καφέ.

watermarked-DSCN6607Από εκεί η πομπή θα κατευθυνθεί για Γρανίτη, Κοκκινόγεια, Χαριτωμένη και Καλή Βρύση όπου υπάρχει ανεφοδιασμός. Από εκεί ανηφορίζει για Σκοπιά και κατηφορίζει για Σφελινό και Μεσοράχη. Κατόπιν και με κατεύθυνση προς την Σέρρες θα φτάσει στο κτήμα Νεράντζη στην Πεντάπολη όπου θα περιμένει τους οδηγούς μεσημεριανό γεύμα με κρασί και αναψυκτικά. Εκεί θα δοθούν και τα αναμνηστικά στους συμμετέχοντες τα οποία θα είναι ένα tshirt polo, ένα μπουκάλι κρασί (Νεράντζη) με αναμνηστική ετικέτα και άλλα.

watermarked-DSCN6608

watermarked-ΑΦΙΣΑ

 

ΠΗΓΗ

Φώτο : ΜΑΡΙΟΣ  ΖΙΧΝΑΛΗΣ