Σέρρες: Παιδιά μαζεύουν υπογραφές για να μπουν κούνιες και τσουλήθρες στην πλατεία

Όταν τα παιδιά διαμαρτύρονται, οφείλουμε να τα ακούμε με προσοχή. Όταν τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση για να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο όμορφη και πιο δημιουργική, έχουμε χρέος να τα στηρίξουμε. Η κατάσταση με τις παιδικές χαρές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν «βάλει λουκέτο», έχει φτάσει στο απροχώρητο και έχει εξοργίσει γονείς, αλλά κυρίως τα ίδια τα παιδιά.

Στις Σέρρες και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ομόνοιας, τα παιδιά αποφάσισαν να αντιδράσουν και μάλιστα δυναμικά. Η πλατεία που υπάρχει στη γειτονιά αυτή, είναι η διέξοδος των παιδιών για παιχνίδι, αλλά τους το στέρησαν, όταν ξηλώθηκαν οι κούνιες, οι τσουλήθρες και τα άλλα παιχνίδια που υπήρχαν και τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ.

Έχοντας περάσει πολλοί μήνες, τα παιδιά, ηλικιών 10, 11, 12, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πήραν, λοιπόν, χαρτί και στυλό και βγήκαν έξω πόρτα- πόρτα, ζητώντας από τους κατοίκους να υπογράψουν, για να παραδώσουν το χαρτί στο δήμαρχο Σερρών. Μοναδικό τους αίτημα; Να τοποθετηθούν παιχνίδια στην πλατεία της Ομόνοιας.

Οι κάτοικοι ιδιαίτερα συγκινημένοι, υπέγραψαν όλοι και με μεγάλη χαρά που έβλεπαν τα πιτσιρίκια να αναλαμβάνουν αυτή την πρωτοβουλία.

«Από την μια λέμε να ξεφύγουν τα παιδιά μας από τους υπολογιστές κι από τον πλασματικό αυτό κόσμο κι από την άλλη δεν τους δίνει η δημοτική αρχή διέξοδο για παιχνίδι, για να μεγαλώσουν φυσιολογικά, με τη χαρά του παιχνιδιού,» δηλώνει στο newx.gr κάτοικος της περιοχής.

 

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr