Μπάντμιντον: Νέα ευρωπαϊκή διάκριση για τη Σερραία Ματίνα Σωτηρίου

Μία ακόμη θετική παρουσία σε τουρνουά, στον «δρόμο» προς το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Σερραία πρωταθλήτρια του Μπάντμιντον Ματίνα Σωτηρίου.

Μετά από απουσία εξίμισι μηνών από τα διεθνή γήπεδα και έναν τραυματισμό που την κράτησε τρεις μήνες εκτός προπονήσεων, η Ματίνα δήλωσε «παρών» με τον καλύτερο τρόπο στο Διεθνές του Νόβισαντ (16-17 Ιουνίου).

Με συμμετοχή 89 αθλητριών μεταξύ των οποίων 8 από το Τοπ 20 της ευρωπαϊκής κατάταξης η Ματίνα έπαιξε 1ο ματς με την Τζοάννα Ποντεντβόρνι από την Πολωνία και κατάφερε να περάσει με 2-0 (21-17, 21-19).

Στο 2ο συνάντησε την Αζίμ Σερτάς από την Τουρκία και εκεί έγινε μάχη για 1ώρα και 5 λεπτά που ξεσήκωσε τους 30 Έλληνες της αποστολής αλλά και τους 40 Τούρκους στην κερκίδα, με νικήτρια την Σερραία πρωταθλήτρια και σκορ 2-1 (19-21, 21-19, 22-20) .

Ακολούθησε το 3ο ματς με την Ίρα Μισίρ από Κροατία και νίκη με 2-0 (21-7, 21-15) και φτάσαμε στο 4ο ματς που θα έκρινε και τα μετάλλια. Η Ρουμάνα Ιοάνα Γκρετσέα (Νο7 της Ευρώπης) εναντίον της Ματίνας Σωτηρίου (Νο 15 στην Ευρώπη). Μετά από 40 λεπτά νικήτρια αναδείχτηκε η Ρουμάνα με 2-0 (21-14, 25-23).

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Ματίνα Σωτηρίου αναμένεται να κερδίσει 1-2 θέσεις στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, κάτι που θα τη βοηθήσει για τα επόμενα τουρνουά.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων της στη Σερβία, η Σερραία πρωταθλήτρια αναφέρθηκε στην παρουσία της, υποσχόμενη να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, στα τουρνουά που ακολουθούν.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον προπονητή της Αλέξανδρο Καντζόγλου, τη «ΘΕΡΜΗ Σερρών Α.Ε.», χορηγό στην προσπάθειά της και φυσικά την οικογένειά της που τη στηρίζει στην προσπάθειά της.

Ιδιαίτερα, ευχαρίστησε τον φυσικοθεραπευτή Χρήστο Γκαβανόζη και τον γυμναστή Θεόδωρο Κανά που κατάφεραν και «νίκησαν τον χρόνο», ώστε να είναι έτοιμοι για αυτό το σπουδαίο τουρνουά.