Έρχεται το 1ο φεστιβάλ ΧρυσοΒούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης

Ο Κτην. Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδας με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, τον Δήμο Ηράκλειας, τον Δήμο Σιντικής, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Zώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών κ.α., διοργανώνουν από 24-25 Ιουνίου το 1ο Festival ΧρυσοΒούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης.

 

Σκοπός του η γνωριμία με τον Ελληνικό Νεροβούβαλο, το μεγαλόσωμο και ανθεκτικό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ζώο, που δίνει ζωή στην περιοχή και εργασία στα άτομα που ασχολούνται με κτηνοτροφία, γεωργία, κρεοπωλεία, βιοτεχνία, οικοτεχνία, ξενοδοχεία, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και άλλες επιχειρήσεις.
Οι ειδυλλιακές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσµου, µε κοπάδια να πλέουν στη λίµνη Κερκίνη και να καθρεπτίζονται στα νερά της, να βόσκουν στις καλαµιές και να χάνονται στο ηλιοβασίλεμα, ορθά τάζουν λίγο παράδεισο και γεύσεις υψηλής διατροφικής αξίας βουβαλινών εδεσμάτων από τη σπάνια και αυτόχθονα φυλή του Eλληνικού Νεροβούβαλου.
Το Festival  ΧρυσοΒούβαλου  Υγροτόπου  Κερκίνης είναι η μοναδική διοργάνωση με θέμα τον χρυσό της περιοχής, τον Ελληνικό Νεροβούβαλο, θα γίνεται κάθε χρόνο με παράλληλες εκπαιδευτικές, αθλητικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και κατά την διάρκεια του έτους.
Λίγες μέρες πριν το διήμερο, θα δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα μιλήσουν εκτός των διοργανωτών και οι συνδιοργανωτές, ενώ θα προβληθούν σε τοπικά και πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλες τις πτυχές του Festival.
Η Διευθύντρια του Festival Βασιλική Πασχάλη με τον Πρόεδρο Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας Τρύφων Γιαντσίδη και μία δεμένη ομάδα δημιουργικών, φιλόδοξων και ιδιαίτερα δραστήριων ατόμων έχουν έρθει σε επαφή με ιδιώτες, επιχειρηματίες, Υπηρεσίες, Δήμους, Συλλόγους, Συνεταιρισμούς, Ομοσπονδίες, Αντιπεριφέρεια, Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών, Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών, καθώς και Υπουργεία με σκοπό την συνεργασία, συνδιοργάνωση, χορηγία κ.α. και στόχο την επιτυχία του Festival.
Σας αποστέλλουμε ενδεικτικά από την έκθεση που θα λειτουργεί στο Festival, φωτογραφικό υλικό των μαθητών Αριστείδη Τσαντόπουλου και Μερσίνας Τσαντοπούλου και των φωτορεπόρτερ Σπύρου Τσαντόπουλου και Βασιλικής Πασχάλη, ώστε να «γευτείτε» εικόνες από τους Νεροβούβαλους και την ζωή που χαρίζουν στην μοναδική λίμνη Κερκίνη και την ευρύτερη περιοχή της.
Παράλληλα «τρέχει» στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του νομού, μαθητικός διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Το γειτονάκι μας ο Νεροβουβαλάκης». Στο Πολιτιστικό Κέντρο των Χρυσοχωράφων του Δήμου Ηράκλειας θα είναι σε ειδικό σταντ αναρτημένες όλες οι ζωγραφιές των μαθητών κατά Σχολείο.
Οι τρεις πρώτοι νικητές και οι δάσκαλοί τους θα βραβευθούν από τα πολιτικά και άλλα εξέχοντα πρόσωπα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 μετά το πέρας της Ημερίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Χρυσοχώραφα. Όσα Σχολεία του Νομού λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Το γειτονάκι μας ο Νεροβουβαλάκης» θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα.
Eπίσης το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου 2017 θα γίνουν αθλητικές εκδηλώσεις για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (έξοδος Χρυσοχωράφων). Τις επόμενες μέρες θα βγει το ακριβές πρόγραμμα των αθλοπαιδιών, των οποίων οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν δώρα αξίας και θα βραβευθούν από τα πολιτικά και άλλα εξέχοντα πρόσωπα μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας: Βασιλική Πασχάλη  6907 194881 , ενώ το mail του Festival είναι: vassilikipaschaliphotoreporter@gmail.com