Φεστιβάλ Πολιτισμού, Τέχνης Και Παιδείας στις Σέρρες.

«Στόχος του δήμου Σερρών είναι η θεσμοθέτηση – πραγματοποίηση εκδηλώσεων, οι οποίες, όχι μόνον θα προάγουν το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου, αλλά μπορούν να συμβάλλουν στην προβολή των Σερρών σε όλο τον κόσμο, τονώνοντας παράλληλα και την τοπική οικονομία».

Τα παραπάνω επισήμανε ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης αναφερθείς στο 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Η Ελιά της Ειρήνης» (10–11 Ιουνίου) και στο 2ο Διεθνές Φόρουμ Πολιτισμού – Τέχνης & Παιδείας «Άρωμα Ελλάδας» (20–21 Ιουνίου).

 

Τα φεστιβάλ διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών – Τμήμα Τουρισμού υπό την αιγίδα της UNESCO (παράρτημα Σερρών), στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματός της «Δεκαετία της προσέγγισης των πολιτισμών 2013-2022», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ»

 

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ ταλαντούχοι νέοι από Ουκρανία, Αρμενία, Ιαπωνία, Κίνα και Ελλάδα συναντήθηκαν σε μια όμορφη γιορτή Μουσικής και τέχνης σε μία άρτια διαγωνιστική συνάντηση της πολυμορφίας των πολιτισμών