ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Κοντά στην κορυφή η Σερραία Ματίνα Σωτηρίου, στο “mini Παγκόσμιο” τουρνουά!

Κοντά στις κορυφαίες αθλήτριες του Μπάντμιντον διεθνώς, βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Σερραία πρωταθλήτρια Ματίνα Σωτηρίου.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε τα Διεθνή τουρνουά με τη συμμετοχή της σε μια εξαιρετικά απαιτητική διοργάνωση, αυτήν του Πάζαρτζικ της Βουλγαρίας.

Με τη συμμετοχή αθλητών από 38 χώρες (34 από την Ευρώπη)  και 4 από την Ασία (Ταϊλάνδη, Ινδία, Σρι Λάνκα, Ιράν) κατάφερε η Σερραία πρωταθλήτρια κατάφερε -αν και μικρότερη κατά 3 χρόνια των άλλων αθλητριών- να μπει στο κυρίως ταμπλό. Εκεί αντιμετώπισε τη Maria Boevska από την Βουλγαρία την οποία κέρδισε με 21-7, 21-11. Στον γύρο των 32 αγωνίστηκε με τη Ρωσίδα Anastasia Osiyanenko από την οποία έχασε δύσκολα στο 3ο σετ,  μετά από μάχη 50 λεπτών, με σκορ 2-1 (21-13,21-23,21-15).

Σε αυτό το σημείο τελείωσε η συμμετοχή της σε ένα τουρνουά που οι γνώστες του αθλήματος το χαρακτήρισαν “mini παγκόσμιο junior”. Και αυτό οφείλεται στη διεκδίκηση πολύτιμων βαθμών από πολλούς αθλητές με στόχο την Ολυμπιάδα Νέων του 2018. Συνεχίζοντας τον δρόμο προς το Πανευρωπαϊκό Κ17 της Πράγας τον Νοέμβριο, ακολουθεί τις προσεχείς ημέρες, εκ νέου ηλικιακό τουρνουά Κ17 στη Βουλγαρία, στην πόλη Χάσκοβο, όπου η Σερραία πρωταθλήτρια είναι Νο3 στο σχήμα του απλού κοριτσιών.

Η αθλήτρια ευχαρίστησε τον χορηγό της ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. για τη στήριξη που της παρέχει.

Άξιο αναφοράς είναι ότι Επιδιαιτητής του Διεθνούς αυτού τουρνουά  ήταν ο Σερραίος Ευαγγελίδης Χρήστος  που προέρχεται από τις τάξεις του σωματείου ΠΛΑΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.