Χρ. Κοράκης: «Αυτοί θέλουν τον Πανσερραϊκό»

Το όνομα του ενός υποψήφιου επενδυτή αλλά και αυτά των συνεργατών και των δύο ενδιαφερόμενων για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Πανσερραϊκός αποκάλυψε ο Χρήστος Κοράκης μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών.

Ο διοικητικός ηγέτης του Πανσερραϊκού μίλησε για όλους και για όλα, για το προχωρημένο ενδιαφέρον του Σερραίου στην καταγωγή επιχειρηματία Γιάννη Γεωργιόπουλου ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον μεγαλομέτοχο Λευτέρη Ανδρέου, για το ενδιαφέρον Έλληνα επιχειρηματία που δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί αυτή τη στιγμή το όνομα του και εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Ζελελίδη και Χατζηιωάννου με συνδετικό κρίκο τον παλαίμαχο παίκτη των «λιονταριών» και της ΑΕΚ Σωτήρη Κωνσταντινίδη, για τα χρήματα που έβαλε στην ομάδα μαζί με τον Λευτέρη Ανδρέου για να μην διαλυθεί ο σύλλογος (έφτασε μια ανάσα από αυτό) ενώ κατηγορηματικά διέψευσε το περιστατικό που φέρεται ότι έγινε στα αποδυτήρια του γηπέδου και ότι κάποιος, ο εκπρόσωπος του επενδυτή, έδωσε εντολή στον ίδιο να πληρώσει τους παίκτες.

Αναλυτικά ο κ. Κοράκης είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

-Για τα δημοσιεύματα όσον αφορά την προπόνηση του Σαββάτου και την φημολογούμενη παρουσία εκπροσώπου επιχειρηματία ενδιαφερόμενου στην προπόνηση:

«Ο λόγος γίνεται για τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, είναι παλαιστής που έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας και είχα προσωπικό ραντεβού μαζί του. Λόγω της ενασχόλησης μου με τον Πανσερραϊκό πολλά επαγγελματικά ραντεβού τα κάνω στο γήπεδο. Εκείνη την μέρα άργησα να πάω. Δεν ξέρω αν μπήκε κανείς στα αποδυτήρια, δεν ήμουν παρών, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, δεν θα το αφήναμε να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ όταν πήγα τον βρήκα στο γραφείο μου. Δεν ισχύει ότι είναι εκπρόσωπος κάποιου επενδυτή, ούτε ότι μου έδωσε εντολή να πληρώσω και δόθηκαν χρήματα και όλα αυτά που γράφτηκαν. Μπορείτε να τον ρωτήσετε. Δηλαδή δώσαμε μέχρι τώρα, όλα αυτά τα χρόνια, τόσα χρήματα στην ομάδα και θα ζητάμε από άλλον να πληρώσει τους παίκτες; ».

Για την δύσκολη θέση που βρέθηκε η ομάδα:

«Η ομάδα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ήταν να πάει στην Γ΄ Εθνική ή και να διαλυθεί, δεν ξέρω και είναι λογική η ανησυχία που υπήρχε. Ο κ.Νικόλτσιος προσπαθούσε να φέρει χορηγίες στην ομάδα και όλο αυτό θέλει χρόνο. Μπορεί να βρίσκεται καιρό στο σύλλογο, είχε φέρει πέρυσι χορηγία, αλλά ενεργό ρόλο απέκτησε πριν από λίγο καιρό. Υπήρχε υπόσχεση από τον πρόεδρο, αλλά κάτι τέτοιο εν τέλει δεν ήταν εφικτό. Έτσι για να μην διαλυθεί η ομάδα εγώ και ο κ. Ανδρέου δώσαμε τα χρήματα για να βγούνε τα δελτία».

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον μέσα στον Αύγουστο:

«Υπήρξε ένα ενδιαφέρον στις 20 Αυγούστου από τον δικηγόρο Βαγγέλη Χατζηιωάννου που με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε για την ομάδα, καθώς εκπροσωπούσε κάποιον και μου ζήτησε στοιχεία αναφορικά με τα χρέη και τις υποχρεώσεις. Δεν μου είπε ποτέ ποιον εκπροσωπούσε. Προχώρησε ως ένα σημείο το ενδιαφέρον στις 31 Αυγούστου, όταν ήδη αποφασίσαμε με τον Λευτέρη Ανδρέου να βάλουμε χρήματα, αλλά του είπα πως είναι αργά γιατί έπρεπε να τρέξουμε τις διαδικασίες. Με κάποια βοήθεια φίλου μου επιχειρηματία, που δεν θέλει να λέω το όνομα του αλλά όλοι ξέρουν πόσο βοηθάει όλα αυτά τα χρόνια, είναι Σερραίος και μας βοηθάει εδώ και τρία χρόνια οικονομικά, βάλαμε τα χρήματα. Η ομάδα εκείνη την ημέρα ήταν έτοιμη για διάλυση. Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης ως συνδετικός κρίκος των Χατζηιωάννου και Ζελελίδη που εκπροσωπούν τον επιχειρηματία για τον οποίον δεν γνωρίζω περισσότερα στοιχεία αλλά οι δύο δικηγόροι είναι άτομα γνωστά στην κοινωνία, εμπιστοσύνης και αυτοί μου εξέφρασαν ενδιαφέρον. Είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και δε με νοιάζει ποιον εκπροσωπούν».

Για το ενδιαφέρον του κ. Γιάννη Γεωργιόπουλου:

«Έγινε ραντεβού στην Αθήνα του κ. Νικόλτσιου και του κ. Γιαννόπουλου με τον κ. Γεωργιόπουλο, ο οποίος έχει συνδετικό κρίκο στις Σέρρες τον Τάσο Καζία (πρώην γυμναστής του Πανσερραϊκού) πριν από μέρες, δεν προέκυψε κάτι μέχρι τις 31 Αυγούστου και προέκυψε νέο ενδιαφέρον πρόσφατα μέσω του δικηγόρου Αλέκου Χατζηδημητρίου από τον οποίον ζήτησε ο επιχειρηματίας νομική υποστήριξη. Είναι αλήθεια πως συναντήθηκαν ο κ. Γεωργιόπουλος και ο Λευτέρης Ανδρέου παρουσία του Τάσου Καζία τη Δευτέρα και με διαβεβαίωσαν ότι ως την Πέμπτη θα έχουν τελειώσει την υπόθεση. Ο κ. Ανδρέου είναι αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα κλείσει θετικά. Και αυτά όλα γίνονται μετά τις 31 Αυγούστου που η ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν την διάλυση. Δηλαδή αν εμείς, εγώ και ο κ. Ανδρέου δεν βάζαμε τα χρήματα και δεν υπήρχε ομάδα, τώρα δεν θα μιλούσαμε για Πανσερραϊκό».

Για τον αν θα ελεγχθεί το προφίλ και το επιχειρηματικό μέγεθος των δύο ενδιαφερόμενων :

«Εννοείται ότι θα ελέγξουμε σε ποιον θα πάει η ομάδα. Μας δίνουν συστάσεις Σερραίοι που τους εμπιστευόμαστε. Δε νομίζω να θέλουν το κακό της ομάδας. Πέρα από αυτό θα ελέγξουμε και εμείς τα οικονομικά».

Για το πως θα εξελιχθούν οι προτάσεις:

«Το πλεονέκτημα έχουν όσοι έρθουν στον Πανσερραϊκό και αποφασίσουν να βάλουν χρήματα. Λόγια έχουμε ακούσει πολλά. Τα χρέη είναι μηδαμινά, δεν είναι ούτε καν 200.000 ευρώ. Υπάρχει και μία εγγυητική 30.000 ευρώ, υπάρχει κι ένας παίκτης ο Κυριάκος Γιαξής που μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία, μπορεί να υπάρξει και επιχορήγηση. Αν θέλει κάποιος να βάλει χρήματα στην ομάδα και είναι σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα σκεφτεί τις 100.000 ευρώ».

Για την απομάκρυνση των φιλάθλων:

«Δεν το δέχομαι αυτό. Είναι αδύνατον να λένε ότι δεν προσεγγίσαμε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις των Σερρών, ακόμη και από την Γ΄ Εθνική. Μας βοήθησαν όλοι όσοι μπορούσαν. Ακόμη και ο κόσμος που φεύγει από τα γήπεδα είναι λογικό με αυτή την οικονομική κρίση. Όταν θέλουμε να στηρίξουμε μία ομάδα που δεν την έχουν επιχειρηματίες από τα Εμιράτα πάμε στο γήπεδο 5.000 και την στηρίζουμε».

Για αυτό που λένε ότι δεν θέλει να αποχωρήσει:

«Όποιος έρθει σε 15 λεπτά θα πάρει την ομάδα. Τι άλλο να πω; Εγώ προσπαθώ να αλλάξει χέρια η ομάδα για να είναι βιώσιμη».

Για το τι θα γίνει αν δεν πωληθεί ο Πανσερραϊκός:

«Θα κοιτάξουμε να στηρίξουμε τον κ.Νικόλτσιο, να δούμε τι μπορεί να κάνει και τι χορηγίες μπορεί να φέρει στην ομάδα και συνεχίζουμε ως διοίκηση όπως είμαστε. Ο λόγος που σταματάει η μεταβίβαση των μετοχών προς τον κ.Νικόλτσιο είναι επειδή είμαστε σε ανοιχτές συζητήσεις με τους επενδυτές και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται διπλή διαδικασία αν δοθούν τελικά οι μετοχές».

Για το αν θα αντέξουν:

«Εγώ προσωπικά όχι. Η ομάδα κερδίζει χρόνο μήπως βρεθούν άλλες λύσεις. Έχω κουραστεί πολύ προσωπικά και οικονομικά. Έχω κάνει ότι μπορώ και παραπάνω».

Για τον αν έχει ραγίσει το γυαλί με τους παίκτες:

«Όχι. Οι παίκτες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τα προβλήματα είναι λιγότερα από άλλες ομάδες. Όταν λες στους παίκτες ότι θα πληρωθείτε αύριο, σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα, είναι λογικό να δημιουργούνται προβλήματα. Τα παιδιά παίζουν για λίγα χρήματα ποδόσφαιρο, έχουν να πληρώσουν σπίτια, φαγητό. Όλα κατανοητά».

Για την κατάσταση του Δημοτικού γηπέδου:

«Είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν μας βοηθάει κανένας στην πόλη. Το μόνο θετικό είναι ότι ήρθα σε επαφή με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Σερρών τον κ. Χατζηπαντελή και ο κ. Χρήστος Μέγκλας ανέλαβε να μας ετοιμάσει ένα γήπεδο στο Μητρούσι για να κάνει η ομάδα προπόνηση».

Για τις μεταγραφές:

«Ταυτόχρονα με τις διοικητικές συζητήσεις κοιτάζουμε και τα μεταγραφικά γιατί πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα και θα κάνουμε τρεις με τέσσερις μεταγραφές»

Για τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο:

«Το έχω πει πολλές φορές ότι είναι ο «καμικάζι» του Πανσερραϊκού. Είναι ο άνθρωπος που τόσα χρόνια βοηθάει την ομάδα. Έκανε αγώνα δρόμου για να βγούνε τα δελτία την τελευταία μέρα. Ότι και να πω για αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγα»

ert.gr