1ο Φεστιβάλ Τέχνης στις Σέρρες (Όλο το πρόγραμμα)

«1ο Φεστιβάλ Σερρών – Γιορτή Τέχνης 2017

SERRES MUSIC + ART FESTIVAL» 

15 – 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

(ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ώρα Έναρξης: 20:00

 

Παρασκευή 15/09

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Jazz Big Band

H jazz μπάντα των παιδιών του Μουσικού Σχολείου Σερρών

Oil Quartet – JAZZ

Οι Oil Quartet είναι ένα μουσικό σχήμα από τέσσερις μουσικούς που κινείται στα μονοπάτια της κλασσικής jazz μουσικής, του αυτοσχεδιασμού και των δικών τους συνθέσεων. Χαρακτηριστικό τους είναι ο πειραματισμός και η προσωπική πινελιά που δίνουν σε κάθε εκτέλεση. Ο Σωτήρης Λαδιάς είναι στα κρουστά, ο Φάνης Ασβεστάς στην κιθάρα, ο Τάσος Χατζηνικολάου στο σαξόφωνο και ο Νίκος Έξαρχος στα πλήκτρα.

Ευγένιος Δερμιτάσογλου – Έντεχνο Ελληνικό Rock

O Ευγένιος Δερμιτάσογλου ανήκει στους πολύ ταλαντούχους και ιδιαίτερους τραγουδοποιούς της γενιάς του. Απ΄ το 1997 έχει κάνει τέσσερις δίσκους (Κρύσταλλα του Νου, Βαρύ Φορτίο, Η Αγάπη πάει με Κουπιά, Ράδιο Σκούρο Ανοιχτό), θεατρικές συναυλίες, δημιουργικές συνεργασίες με πολλές ιδέες και αστείρευτο κέφι. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Ρίσκο». Έχει γράψει μουσική για ταινίες και για θεατρικές παραστάσεις. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Περικλής Βραχνός, Βαγγέλης Βραχνός, Μπάμπης Πετσίνης, Μάριος Τσομπανίδης.

Arkoudos – Instrumental rock

Οι ARKOUDOS σχηματίστηκαν το 2014 στις Σέρρες από τους Κώστα Κασαμπαλή (ηλ. κιθάρα), Κώστα Καρατζιά (ηλ. κιθάρα) και Άγγελο Πάγκαλο (ηλ. μπάσσο). Με την προσθήκη του Στέφανου Κιορίδη (ντραμς) και Ευγένιου Κιορίδη (κρουστά) το 2016, η μπάντα συνδυάζει στις δικές της συνθέσεις τον ηλεκτρικό ήχο με μελωδίες και ρυθμούς από την παγκόσμια μουσική.

LATE NIGHT CINEMA

Μεταμεσονύκτια προβολή ταινίας

 

Σάββατο 16/09

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Γης Μαδιάμ – Παραδοσιακά, Σμυρνέικα

Το ρεπερτόριό τους αποτελείται κυρίως από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και έντεχνα με δικές τους διασκευές και πολυφωνικές πινελιές

Γιάννης Παπαγεωργίου – Έντεχνο

Είναι πολλά υποσχόμενος νέος τραγουδοποιός, με σπουδές στην κλασσική μουσική, στην ελληνική λαϊκή μουσική και με ειδίκευση στην κιθάρα. Γιάννης Παπαγεωργίου – κιθάρα, φωνή, Βασίλης Ζιγκερίδης – κανονάκι, Κυριάκος Παυλίδης – βιολί, Στέλλα Τέμπρελη – τσέλο

Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης

Συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και καθαρίστας. Ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα στην πόλη των Σερρών, απ΄ όπου και κατάγεται. Έχει στο ενεργητικό του πέντε δισκογραφικές εργασίες και πολλές συμμετοχές σαν δημιουργός και ερμηνευτής σε δίσκους άλλων. Εμφανίζεται σε σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας τα τελευταία 12 χρόνια.

Γιάννης Διονυσίου – Ρεμπέτικο – Σμυρνέικο

Ένας μοναδικός ερμηνευτής, με σπουδές στη βυζαντινή μουσική και την ερμηνεία Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής. Μαζί με τους: Ιάκωβο Μωϋσιάδη – λάφτα και Βασίλη Ζιγκερίδη – κανονάκι, θα μας παρουσιάσουν ένα ρεμπέτικο – Σμυρνέικο πρόγραμμα.

Αστέρες της ταβέρνας – Ρεμπέτικο

Στις μουσικές αποδόσεις τους, επιμένουν στον αυθεντικό ήχο και στην ομαδικότητα, δίνοντας χαρακτηριστικά «μουσικής παρέας» παλιάς εποχής.

LATE NIGHT CINEMA

Μεταμεσονύκτια προβολή ταινίας

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκθέσεις Φωτογραφίας

  • Αρχειακό Φωτογραφικό Υλικό της Π.Ε. Σερρών
  • Χριστίνα Παπαφράγκου
  • Τάσος Χανλίογλου
  • Lee Wood

Εκθέσεις Κοσμημάτων

  • Ελένη Ζαχαροπούλου
  • Κώστας Νυκτόπουλος
  • Αγγελική Σολάκη

Έκθεση Βιβλίου

Βιβλιοπωλείο Σχολαρχείον

Έκθεση Χαρτογλυπτικής

Νίκος Γεωργάκας

Έκθεση χειροποίητων τσιμεντένιων αντικειμένων [CONCReαTE]

Έρση Τσιαντζή