Νέος αγωγός νερού στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά

οσό 180.000 ευρώ για την κατασκευή αγωγού υδάτων μήκους 5.625 μέτρων, από πηγές του Μενοικίου Όρους προς τη μεγάλη δεξαμενή στο Άγιο Πνεύμα και στη συνέχεια στη δεξαμενή του Ν.Σουλίου, εκταμίευσε ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά από ειδικό κωδικό του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Στις αρχές του 2017 είχαμε την τύχη να μας ακούσει ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης και εκταμιεύσαμε 150.000 ευρώ, με το οποίο εκτελέσαμε ένα έργο προϋπολογισμού μελέτης 245.000 Ευρώ, που αφορά την υδροδότηση του Βαλτοτοπίου» τόνισε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών, συμπληρώνοντας «Τον Σεπτέμβριο υποβάλλαμε αίτημα για να χρηματοδοτηθούμε μέσα από τον ίδιο κωδικό, για τον αγωγό που μεταφέρει το νερό από τις πηγές του Μενοικίου Όρους προς τις δεξαμενές του Αγ. Πνεύματος και Ν.Σουλίου , ο οποίος είναι από αμίαντο».
Ο κ. Δήμαρχος είπε πως ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά με δικά του χρήματα το καλοκαίρι του 2016 έκανε μια παρέμβαση και βάλανε στο δίκτυο περισσότερες πηγές νερού με αποτέλεσμα να μην μπορεί η διατομή του υπάρχοντος αγωγού να δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο νερού. «Υποβάλλαμε το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών – είπε ο κ. Νότας για 361.000 Ευρώ και μπορέσαμε να εκταμιεύσουμε 180.000 Ευρώ και εκτιμώ ότι την Άνοιξη του 2018 θα έχει εκτελεστεί και θα αποδοθεί ο αγωγός». Το παραπάνω γεγονός – όπως είπε ο Δήμαρχος – θα βελτιώσει τη ποιότητα ζωής των κατοίκων οι οποίοι θα έχουν εξαιρετικής ποιότητας νερό στις βρύσες τους.
Ο κ. Νότας υπογράμμισε στο Α’ οκτάμηνο του 2017 ήρθαν στο προϋπολογισμό του Δήμου επιπλέον 1.000.000 Ευρώ χρήματα από έκτακτες χρηματοδοτήσεις, χωρίς να προβλέπονται στον προϋπολογισμό χρήσης του 2017 (αύξηση 12%).
«Σε 8 μήνες πήραμε 330.000 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών λύνοντας προβλήματα που είχαν σχέση με το πόσιμο νερό» είπε ο κ. Νότας ευχαριστώντας το Υπουργείο για την ευαισθησία που αντιμετώπισε το ζήτημα και σε δύσκολους καιρούς μπόρεσε και χρηματοδότησε το Δήμο του, με 330.000. Τέλος ο κ. Νότας εμφανίσθηκε αισιόδοξος λέγοντας πως πιστεύει ότι το 2018 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά διότι όλα τα αντικειμενικά στοιχεία δείχνουν ότι η Εθνική μας Οικονομία θα πάει –όπως είπε- προς το καλύτερο.

ert.gr