Οι “Σερραίες Μανούλες” ζητούν παιδικές χαρές στην πόλη των Σερρών

Την εβδομάδα που μας πέρασε κατατέθηκε στους φορείς, επιστολή διαμαρτυρίας-ψήφισμα που αφορά στο θέμα των ανύπαρκτων παιδικών χαρών στην πόλη των Σερρών αλλά και βελτιώσεις που επείγει να γίνουν στον αστικό ιστό ώστε η πόλη να γίνει πιο φιλική για τα παιδιά. Από τον περασμένο Μάιο ο σύλλογος συγκέντρωσε υπογραφές αγανακτισμένων Σερραίων πολιτών κι επειδή καθημερινά εξακολουθεί ο σύλλογος να γίνεται δέκτης παραπόνων, το αίτημα γνωστοποιήθηκε πέρα από το δήμο, στον Αντιπεριφεριάρχη και στο σύνολο των Σερραίων βουλευτών.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του συλλόγου Ξένια Καράμπελα κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας- ψήφισμα στον Δήμαρχο Σερρών με θέμα τις παιδικές χαρές του Δήμου όπου εξέφρασε την θέση των δημοτών. Έχοντας μαζί της τον μικρό της γιο Νάσο πίεσε τον Δήμαρχο για το επίμαχο θέμα λέγοντας πως είναι κρίμα αυτή η γενιά να μην γνωρίσει παιδική χαρά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εξήγησε στην πρόεδρο την αντιξοότητα και τις δύσκολες συνθήκες της εποχής και ανακοίνωσε πως ήδη έχει βγει ο ανάδοχος για τις 3 πρώτες παιδικές χαρές (ΙΚΑ.ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ) οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι και στην συνέχεια μέσω πρότασης στο πράσινο ταμείο θα γίνουν άλλες 2, όπως επίσης και μέσα από το πρόγραμμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Τέλος ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει έτοιμη μελέτη στο Υπουργείο Εσωτερικών από το 2013 για 28 παιδικές χαρές που δυστυχώς δεν άνοιξε ακόμη πρόγραμμα.

Η Αφροδίτη Σταμπουλή, δήλωσε: “Απόλυτα εύλογα τα αιτήματα του Συλλόγου “Σερραίες Μανούλες”, αξίζουν κάθε υποστήριξη. Αν και τον κύριο λόγο της υλοποίησης τους τον έχει η Δημοτική Αρχή. Θα πραγματοποιηθεί κάθε αναγκαία παρέμβαση προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να προχωρήσει με τον καλύτερο τρόπο η εφαρμογή του προγράμματος για τις παιδικές χαρές.

Ευελπιστούμε πως σύντομα θα αποκτήσει και η πόλη μας παιδικές χαρές, όπως ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση όλων των φορέων που έγιναν γνώστες του ψηφίσματος μας.

Ο σύλλογος δεν θα σταματήσει να νοιάζεται για τις μητέρες και τα παιδιά και θα διεκδικεί πάντα το αυτονόητο, ελεύθερους χώρους και προσβασιμότητα σε μια καθαρή και φιλική πόλη.

Ακολουθεί το διαβιβαστικό και το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ανησυχία για τις ανύπαρκτες παιδικές χαρές στο δήμο Σερρών

Εμείς τα μέλη του Δ. Σ. του Σύλλογου «Σερραίες Μανούλες» ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωπες με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μητέρες και τα παιδιά, προβλήματα που κατά την τελευταία επταετία επιδεινώθηκαν. Ζητάμε την βοήθεια σας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα αυτά και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής της πιο ευαίσθητης και αδύναμης κοινωνικής ομάδας, των παιδιών. Στην επιστολή διαμαρτυρίας που ακολουθεί οι συμπολίτες που υπέγραψαν ζητούν το αυτονόητο, συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης σε μια φιλική για τα παιδιά πόλη, θεωρούμε πως είναι υποχρέωση μας να ανταποκριθούμε άμεσα για την υλοποίηση τους και ζητούμε την αρωγή σας.

Με τιμή καταθέτουμε το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας στο οποίο επισυνάπτονται υπογραφές πολιτών της πόλης των Σερρών εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράσταση τους στο όραμα του Συλλόγου για μια φιλική πόλη για τα παιδιά και τους πολίτες της γενικότερα.

Κοντεύει μία ολόκληρη γενιά να μη γνωρίσει παιδικές χαρές!

Ο Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες» προτείνει:

Ας γίνουν οι Σέρρες μια φιλική πόλη για τα παιδιά

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Καθημερινά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που οφείλονται στην αστικοποίηση μας. Μποτιλιάρισμα, σκουπίδια, ράμπες και πεζοδρόμια που έγιναν παρκινγκ, κακοτεχνίες στο οδόστρωμα… Αυτά τα καθημερινά εμπόδια, σε συνδυασμό με τα κατειλημμένα πεζοδρόμια και την έλλειψη καλαθιών για σκουπίδια, φαντάζουν ακόμη μεγαλύτερα στα μάτια των μικρών δημοτών που εκτός από τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, στερούνται ελεύθερους χώρους, πράσινο και ασφάλεια στις μετακινήσεις τους ακόμη και στους πεζόδρομους.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου «ΣΕΡΡΑΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ» θέλουμε η πόλη μας να γίνει πιο φιλική για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία. Ζητάμε να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια και άνεση και να απολαμβάνουν καθαρούς και ευπρεπείς ελεύθερους χώρους.

  • Πιστεύουμε πως θα ολοκληρωθούν –όπως μας διαβεβαίωσε και ο κ. Ηλίας Γκότσης- οι τρεις παιδικές χαρές μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα προγραμματιστεί η υλοποίηση περισσότερων μέχρι την επόμενη άνοιξη.
  • Ζητάμε να απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από το πεζοδρομημένο δίκτυο για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα παιδιά.
  • Ζητάμε την συντήρηση των πεζοδρομίων και την απελευθέρωση τους από παράνομα τραπεζοκαθίσματα, πινακίδες ή εμπορεύματα προκειμένου να διευκολύνονται τα άτομα με αναπηρία και οι μητέρες με τα καροτσάκια.
  • Ζητάμε την συνεχή συντήρηση των διαβάσεων πεζών.
  • Ζητάμε να τοποθετηθούν περισσότερα καλαθάκια σκουπιδιών για να γίνει συνήθεια σε μικρούς και μεγάλους η καθαρή πόλη.
  • Ζητάμε την επέκταση καθώς και τη σήμανση των ποδηλατοδρόμων για να μην κινδυνεύουν πεζοί και ποδηλάτες.
  • Ζητάμε περισσότερο πράσινο και όχι άλλα κακοποιημένα δέντρα.
  • Ζητάμε το αυτονόητο, μια πόλη αξιοβίωτη και φιλική για τα παιδιά, μια πόλη παράδειγμα για την υπόλοιπη επικράτεια.

serrestv.gr