Επιστολή Επιμελητηρίου προς τη διοίκηση του ΤΕΙ για το θέμα του καθηγητή που συνελήφθη

Αξιότιμε Πρύτανη,

Με λύπη παρακολουθούμε από σχετικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα το θέμα της σύλληψης Καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ντροπιαστικό αυτό γεγονός με τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει σε πανελλαδικό επίπεδο αποτελεί δυσφήμιση όχι μόνο για το Ίδρυμα αλλά και για όλο το Νομό Σερρών. Μάλιστα, μας τηλεφωνούν Πρόεδροι από Επιμελητήρια της χώρας είτε σκεπτόμενοι την αποφυγή σπουδών στις Σέρρες είτε αναφερόμενοι σε γνωστά σε αυτούς περιστατικά.

Η Διοίκηση του ΤΕΙ θα πρέπει να απομονώνει εξαρχής τέτοιου είδους γεγονότα και όχι να περιμένει πρώτα έγγραφες καταγγελίες.

Προτείνουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να σταματήσουν και να μην υπάρξουν άλλα επικριτικά δημοσιεύματα από όλη την Ελλάδα, καθώς το Τ.Ε.Ι. πρέπει να διαφημίζει την πόλη και τον Νομό Σερρών.

Ως Επιμελητήριο Σερρών επιδιώκουμε και προτείνουμε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Έχουμε δείξει επανειλημμένως ότι είμαστε στη διάθεση του Ιδρύματος, όπως κάναμε το 2012, οπότε έθεσα υποψηφιότητα ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για εξωτερικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ, χωρίς τότε να προτιμηθώ για τη θέση αυτή. Στόχος μας είναι με δράσεις και ενέργειες από κοινού να επιτυγχάνουμε τη διασύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με την εκπαίδευση και την επιστήμη, ώστε να προκύπτουν οφέλη τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τους επαγγελματίες.

Με τιμή,

Χρήστος Μέγκλας

Πρόεδρος