Οι σταθμοί μέχρι την απόλυτη εκτόξευση: Ο Γιάννης συνεχίζει να… τρελαίνει κόσμo

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηττήθηκε από τον Λεμπρόν Τζέιμς στο All Star Game, όμως το… limit up του στην εξαετή παρουσία του στο ΝΒΑ ήταν σίγουρα αξέχαστο!

Ο ηγέτης των Μπακς βίωσε πριν λίγες ώρες την κορυφαία του στιγμή στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Μετά από μόλις έξι χρόνια και σε μία περίοδο που θεωρείται -όχι άδικα- ως η κορυφαία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αντετοκούνμπο ένιωσε ξανά την… τρέλα του All Star Game ως αρχηγός, κόντρα στον «Βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό (ήττα με 178-164), αλλά σίγουρα ήταν το… τελευταίο σε ένα event που κοιτά αποκλειστικά το θέαμα. Ο Γιάννης ήταν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ και έπαιξε σαν να… τρέχει σε ματς της Regular Season, μετρώντας 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Δεν κέρδισε το βραβείο του MVP, αλλά πέτυχε ρεκόρ σε συνολική συγκομιδή πόντων, ριμπάουντ και ασίστ σε All Star Game, γνώρισε την αποθέωσε σε κάθε λεπτό του στη Σάρλοτ και είδε τον Λεμπρόν Τζέιμς να τον αποθεώνει με τρομερά λόγια. Σίγουρα, όχι και άσχημα, για ένα παιδί που ξεκίνησε σχεδόν από το… πουθενά και δεν είχε δώσει κανένα δείγμα για όσα μαγικά βλέπουμε σήμερα.

Με αφορμή την τρομερή εμφάνιση και το μαγικό βράδυ του Γιάννη, το SDNA σας θυμίζει σταθμούς στην καριέρα του Αντετοκούνμπο, που έχει φτάσει στη κορυφή και στην ελίτ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο!

Η στιγμή που ξεκίνησαν όλα

Μία στιγμή – ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ και την ζωή του Γιάννη. Μετά από μία σεζόν στην οποία… πρωταγωνίστησε στις επισκέψεις των σκάουτερ στο κλειστό του Ζωγράφου, ο Αντετοκούνμπο αφήνει τον Φιλαθλητικό και ετοιμάζεται για το μεγάλο όνειρο. Οι Μπακς διακρίνουν τον «θησαυρό» που κυκλοφορεί στο draft και επιλέγουν τον Γιάννη στο νο.15, ξαφνιάζοντας αρκετό κόσμο με την απόφασή τους.

Ο Αντετοκούνμπο χαμογελά με την ελληνική σημαία, φορά το καπέλο του και αμέσως ξεκινά την δουλειά: Οι Μπακς είναι μία από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας και του δίνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, κάτι που τον βοηθά απίστευτα στην εξέλιξή του.

All Star, το πρώτο… αίμα!

Η πρώτη του σεζον στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, όμως ήταν εμφανές πως το ταλέντο και η πρώτη ύλη ήταν εκεί. Ο Γιάννης κέρδισε λεπτά και οι άνθρωποι του ΝΒΑ τον επέλεξαν για τον αγώνα των Rising Stars, κάτι που έφερε και την πρώτη… γεύση All Star Game στον νεαρό φόργουορντ.

Ο Αντετοκούνμπο το διασκέδασε, είχε εννιά πόντους, δύο ριμπάουντ και δύο ασίστ σε 17 λεπτά και στο τέλος της σεζόν είδε το όνομά του στην δεύτερη καλύτερη ομάδα των Rookies. Ήταν μόνο η αρχή…

Τριπλ-νταμπλ, συμβόλαιο, ρεκόρ

Η βελτίωση ήταν εντυπωσιακή. Κάθε παιχνίδι και κάθε σεζόν που περνούσε, ο Αντετοκούνμπο ανέβαινε… τρεχοντας τα σκαλιά για το υψηλότερο επίπεδο και το 2016 είχε επεισόδια που δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί μέχρι πριν λίγο χρόνια.

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης πέτυχε το πρώτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του, μετρώντας 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη επί των Λέικερς με 108-101. Φυσικά, έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου με «τριπλή» εμφάνιση, ενώ λίγους μήνες μετά υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια ακολούθησαν μεγάλες εμφανίσεις, ρεκόρ, σπουδαίες στιγμές και η πρώτη κλήση σε All Star Game, κάτι που συνέβη για παρθενική φορά και για παίκτη από την Ελλάδα.

Στο τέλος της σεζόν 2016/2017, ο Αντετοκούνμπο ήταν πρώτος στις πέντε βασικές στατιστικές κατηγορίες των Μπακς (πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, μπλοκ) και πλέον ήταν πασιφανές: Η κορυφή απείχε μόλις λίγα βήματα…

Η εκτόξευση και τα άλματα!

Η τελευταία διετία μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με μία φράση: Η απόλυτη εκτόξευση. Τα επιτεύγματα διαδέχονται το ένα το άλλο, ο Αντετοκούνμπο κυριαρχεί σταθερά, η πλειοψηφία τον τοποθετεί στο Top-5 των κορυφαίων παικτών του πρωταθλήματος και ο Έλληνας σταρ διεκδικεί φέτος στα ίσια το βραβείο του MVP της Regular Season, παίζοντας σε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της λίγκας.

Επιπρόσθετα, ο Αντετοκούνμπο έγινε ο «Βασιλιάς» της Ανατολής και διαδέχθηκε τον Λεμπρόν Τζείμς στη κορυφή της ψηφοφορίας της Ανατολής για το All Star Game, καταφέρνοντας να πετύχει ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα στην εξαετή παρουσία του στο ΝΒΑ.

Σταθερά πάντως, το point δεν αλλάζει: Τα καλύτερα έρχονται για τον Γιάννη…