Σε αυτό το δημόσιο σχολείο των Σερρών γίνεται το καλύτερο μάθημα Φυσικής Αγωγής

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου οι μαθητές έχουν την τύχη να συμμετέχουν σε ένα από τα καλύτερα μαθήματα Φυσικής Αγωγής που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Χάρη στην πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, Σάββα Λεζκίδη, που εμπνεύστηκε και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο ανάπλασης και εξωραϊσμού της σχολικής αυλής και την πολύτιμη αρωγή των γονέων, των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σχολείου με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του διευθυντή, Ανδρέα Γκένιου, το προαύλιο μεταμορφώθηκε σε μια όαση παιχνιδιού και άθλησης για τους μαθητές.

Με αυτά τα επιδαπέδια παιχνίδια το μάθημα της Γυμναστικής απογειώνεται.

Γονείς και μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους, επιστράτευσαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και σε χρόνο ρεκόρ στη θέση της γκρίζας σχολικής αυλής εμφανίστηκαν αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, το χρώμα κυριαρχεί παντού και οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους.

Με λίγη φαντασία και πολύ καλή ομαδική δουλειά, απέδειξαν εμπράκτως ότι το σχολείο εκτός από κέντρο εκπαίδευσης μπορεί να γίνει και χώρος ψυχαγωγίας και δημιουργικής άθλησης. Είναι ευτύχημα για τους μαθητές αυτού του σχολείου να έχουν τόσο άξιους εκπαιδευτικούς.

Πλέον, τα νέα επιδαπέδια παιχνίδια στο προαύλιο αποτελούν το ιδανικό κίνητρο για την ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις του σχολείου, σε κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια συνεργασίας που ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ τους.

Πηγή