Δήμος Σερρών: 5ο Serres World Music Festival (Μουσικές του κόσμου)

Στο κέντρο της πόλης μας, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 9:00 το βράδυ, για δύο ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, 19 και 20 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, μουσικές του κόσμου δίνουν το ραντεβού τους σε μια γιορτή ήχων, κεφιού, χρωμάτων και χορού.

Διαβάστε επίσης: Πως λέγονταν τα χωριά των Σερρών;

Οι Markab Trio θα παρουσιαστούν στις 19 Δεκεμβρίου 2019, με ένα πολύγλωσσο ρεπερτόριο, που ποικίλει και αντλείται από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες ανά τον κόσμο. Ένα μουσικό ταξίδι που κάνει στάσεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Τουρκία, τη Λατινική Αμερική, την Κορσική, την Ισπανία, την Αρμενία, την Ιρλανδία και πολλές άλλες χώρες.

Η Banda En Topica μία παραδοσιακή μπάντα δρόμου που ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής, θα παρουσιαστεί στις 20 Δεκεμβρίου 2019. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Μουσικές κουλτούρες θα πλημμυρίσουν το εμπορικό κέντρο της πόλης ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα, ψυχαγωγώντας και διασκεδάζοντας τον κόσμο, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς, αγάπης και συμφιλίωσης.