Φθινοπωρινή διάθεση στο σπίτι μας

Το καλοκαίρι πέρασε, τα φύλλα στα δένδρα αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και να πέφτουν, οπότε ήρθε ο καιρός για να ασχοληθούμε με το σπίτι και την ανανέωση του. Το φθινόπωρο είναι η εποχή για να περνάμε στα στέκια ή με φίλους στο σπίτι, κάτω από τον φωτισμό από τα επιτραπέζια φωτιστικά και τα επιδαπέδια φωτιστικά του σπιτιού μας.

Αφού λοιπόν έφθασε η εποχή αυτή σας δίνουμε μερικές ιδέες για να ετοιμάσετε το σπίτι και να την απολαύσετε.

Ποτέ δεν είναι αργά για να βάψετε ένα τοίχο και να τον αναδείξετε. Επιλέξτε αποχρώσεις σε καφέ ή καμένο πορτοκαλί για να φέρετε τη γήινη αίσθηση στο χώρο.

Αντικαταστήστε τα καλύμματα του σαλονιού με νέα σε φθινοπωρινές αποχρώσεις για περισσότερη οικειότητα και ζεστασιά και επειδή το φθινόπωρο σημαίνει άνεση και θαλπωρή τα μαξιλάρια σε ανάμεικτα μοτίβα αποτελούν την τέλεια επιλογή για να προσθέσουν ζεστασιά στο χώρο.

Για το πάτωμα επιλέγουμε χαλιά σε φθινοπωρινά χρώματα. Άμεσα ο χώρος θα φανεί πιο γεμάτος και απολαυστικός.

Στα υπνοδωμάτια το καλοκαιρινό κουβερλί μπορεί να δώσει τη θέση του σε ένα συνθετικό γούνινο κάλυμμα για την απαραίτητη θαλπωρή.

Μπορείτε να επιλέξτε κουρτίνες καρό σε φθινοπωρινούς τόνους, καθώς το καρό είναι το κατεξοχήν μοτίβο του φθινοπώρου. Εναλλακτικά μπορείτε να παίξετε με ρίγες σε θερμές φθινοπωρινές αποχρώσεις. Ωστόσο, εκτός από τη φθινοπωρινή χρωματική παλέτα μπορείτε να πειραματιστείτε με παλέτα ουδέτερων αποχρώσεων αναμειγνύοντας υφές και βαριά υφάσματα.

Δώστε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξύλο γιατί χαρίζει ζεστασιά και οικειότητα και φέρνει τη φύση μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε τραπεζάκι μέσης ή πλαϊνά από ξύλο, αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα από ξύλο που αναδίδουν γήινη αίσθηση.

Αναζητείστε vintage κομμάτια χρηστικά και διακοσμητικά και σκορπίστε τα αρμονικά σε διάφορα σημεία γι να δώσουν και αυτά το δικό τους χρώμα στο χώρο.

Τα κεριά δίνουν δυναμικό παρόν στη φθινοπωρινή διακόσμηση. Το άρωμα τους επηρεάζει πολύ τη διάθεση, οπότε διαλέξτε κεριά με αρώματα που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα και ευχάριστα μέσα στο σπίτι και σας προδιαθέτουν για την επικείμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Καθώς οι ημέρες ολοένα μικραίνουν ενισχύστε το φωτισμό του χώρου με κάποια επιτραπέζια φωτιστικά ή επιδαπέδια φωτιστικά στη γωνιά διαβάσματος.  Το ζεστό φως τους θα σας χαλαρώσει ειδικά όταν σβήσετε τα υπόλοιπα φώτα και μείνετε μόνο με αυτά.

Έτσι θα επιτύχουμε να μετατρέψουμε το σπίτι σε μια ζεστή φωλιά για να υποδεχτούμε το χειμώνα με τα κρύα αλλά και τις ομορφιές του, χάρη στην ξεχωριστή διακόσμηση και τον καλό φωτισμό που θα προέρχεται από τα μοντέρνα επιτραπέζια φωτιστικά σε συνδυασμό με τα επιδαπέδια φωτιστικά.