To Grand Prix της Κίνας εκτός προγράμματος F1 για το 2022

Πριν από 2 εβδομάδες περίπου ανακοινώθηκε επίσημα το πρόγραμμα της Φόρμουλα 1 για το 2022, με διάφορες αλλαγές σε σχέση με άλλες χρονιές. Εδώ και 2 αγωνιστικές σεζόν, τα δεδομένα έχουν αλλάξει πολύ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πόλεις και πίστες έμπαιναν και έβγαιναν από το πρόγραμμα, βάσει της επιδημιολογικής τους κατάστασης. Το 2022 λοιπόν θα είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που δε θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix της Σαγκάης λόγω συνθηκών πανδημίας. «Ο αγώνας θα επιστρέψει στην Κίνα μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν», ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της F1.

Το καλεντάρι του 2022 επιφυλάσσει περισσότερους αγώνες από ποτέ, συμπεριλαμβάνοντας 23 Grand Prix. Ο αγώνας της Σαγκάης θα αντικατασταθεί από την Ιμόλα, ενώ τη σεζόν θα ανοίξει το Μπαχρέιν, με τη Σαουδική Αραβία και την Αυστραλία να ακολουθούν. Παράλληλα, το 2022 θα δούμε και το νέο Grand Prix του Μαϊάμι, το οποίο θα γίνει στις 8 Μαΐου.

Η επόμενη σεζόν θα είναι συμπτυγμένη χρονικά, αφού θα έχει ναι μεν 23 αγώνες αλλά η διάρκεια της θα είναι 8 μήνες (20 Μαρτίου- 20 Νοεμβρίου). Το καλοκαίρι θα βρει τους αγώνες στην Ευρώπη, αφού στις 3 Ιουλίου θα γίνει το Grand Prix στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας και η επόμενη ημερομηνία εκτός ευρωπαϊκού εδάφους θα είναι στις 3 Οκτωβρίου, στη Σιγκαπούρη.

Για τη λήξη της φετινής σεζόν απομένουν ακόμη 5 Grand Prix σε Μεξικό, Βραζιλία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Αμπού Ντάμπι. Το στοίχημα Φόρμουλα 1 της bwin δείχνει κορυφαίο φαβορί για τον τίτλο τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος αυτή τη στιγμή περνάει στη βαθμολογία τον Χάμιλτον.

Οι δύο οδηγοί βέβαια βρίσκονται κοντά βαθμολογικά, με τον Φερστάπεν να έχει κερδίσει 8 Grand Prix και ο Χάμιλτον 5. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 17 Grand Prix φέτος, με τους Πέρεθ, Οκόν, Ρικιάρντο και Μπότας να έχουν ανέβει από 1 φορά στην κορυφή του πόντιουμ.

Εάν το πρωτάθλημα κερδίσει ο Φερστάπεν, θα είναι ο πρώτος τίτλος της καριέρας του στα 24 του χρόνια. Εάν κάνει την ανατροπή ο Χάμιλτον και κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος, θα γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα 1 με 8 πρωταθλήματα…