Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 11.01.2024

Μόλις το 17% των σπιτιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένο … αυτή η πραγματικότητα για μία χώρα με σεισμούς, με έντονες μεταβολές καιρικές και καταστροφές που μας έχουν συγκλονίσει στο παρελθόν, είναι τρομακτική. Το μέτρο που δίνει έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ αν ασφαλίσεις το ακίνητο σου είναι στη σωστή κατεύθυνση και να είστε σίγουροι ότι το τέλος της διαδρομής είναι η υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων όπως το αυτοκίνητο…

-Ένα νομοσχέδιο με κοινωνικά χαρακτηριστικά έχει κάνει άνω κάτω τη ΝΔ … Είναι οι διαφορές εμφανείς εσωτερικά αλλά και η διάθεση για διαφοροποίηση μερικών έντονη στο κόμμα της ΝΔ! Πάντως η γνώμη της στήλης προς όλους όσους διαφωνούν με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι ότι οι αλλαγές δεν πρέπει να μας τρομάζουν … Μιλάμε για πολιτικό γάμο, μία πολιτική – νομική πράξη. Τόσο απλά!

-Η παγωνιά είναι εδώ και μάλιστα έντονη στην πόλη των Σερρών και με χιόνια σε αρκετά χωριά του Νομού. Ας Φροντίσουμε για τα οχήματά μας να έχουμε ελαστικά σε καλή κατάσταση, υαλοκαθαριστήρες, σύστημα θέρμανσης και όλες τις λάμπες φώτων σε λειτουργία. Οι ζωές όλων μας είναι σημαντικές και μην παίρνουμε αψήφιστα την κακοκαιρία…

Οι πολίτες δεν διστάζουν να καταγγείλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ… Ήδη οι αρμόδιοι μιλάνε για πλήθος καταγγελιών, έχει ενδιαφέρον η είδηση! Για αυτό προσοχή και κόβουμε αποδείξεις …

-Το νέο νομοσχέδιο από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προκαλέσει πλήθος παραπόνων. Έχει και υποστηρικτές βέβαια αλλά σε κάθε περίπτωση φέρνει μεγάλες αλλαγές στους όρους δόμησης. Αυτοί που διαφωνούν λένε ότι ανοίγει τον δρόμο για τσιμεντοποίηση της χώρας και υπάρχει ξεκάθαρο παράθυρο στην εκτός σχεδίου δόμηση … Ένα θέμα που θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα.

-Εφάπαξ νέο βοήθημα €718,5  για πέντε κατηγορίες ευάλωτων δικαιούχων σε  αντικατάσταση τριών μικρότερων που πλέον δεν έχουν ισχύ. Το ενιαίο ειδικό βοήθημα, θα χορηγείται από τη ΔΥΠΑ σε πέντε κατηγορίες που είναι οι εξής:

  1. Γυναίκες θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας.
  2. Γονείς μονογονεϊκής οικογένειας.
  3. Θύματα βίας – εμπορίας.

4.Άτομα απεξαρτημένα από χρήση ναρκωτικών.

  1. Άτομα που εξέτισαν ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των 2 μηνών, εφόσον έχουν θετική εισήγηση κοινωνικής λειτουργού ή του Διευθυντή των φυλακών.

Στα σκαριά λοιπόν έχουμε το νέο ΟΣΕ και μεγάλες αλλαγές στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο! Η κυβέρνηση σημειώνει ότι «Αλλάζουν τα πάντα στον ελληνικό σιδηρόδρομο με το νέο ΟΣΕ» αλλά η στήλη θέλει να μάθει αν στον σχεδιασμό αυτό που θα γίνει συμπεριλαμβάνεται ο Νομός Σερρών καθώς με την Σιδηροδρομική Εγνατία οι ανησυχίες μας είναι έντονες και υπαρκτές! Οι αλλαγές θα αφορούν προφανώς στο τρόπο λειτουργίας, σε νέες δομές κτλ αλλά θα αφορούν και σε επενδύσεις στο δίκτυο και σχεδιασμό.

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.