Φωτεινή Αραμπατζή : Ανάγκη διασφάλισης των Γεωγραφικών Ενδείξεων των ελληνικών αλκοολούχων ποτών στον υπό σχεδίαση Κανονισμό της Ε.Ε.

Έντονες επιφυλάξεις προκειμένου να μη διακινδυνεύσει το καθεστώς των αλκοολούχων ποτών Γεωγραφικής Ένδειξης της Ελλάδας, στις νέες ρυθμίσεις, που εισάγει το υπό συζήτηση σχέδιο Κανονισμού της ΕΕ, διατύπωσε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή στη σχετική σημερινή συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η Σερραία βουλευτής σημείωσε ότι αν υιοθετηθούν πλήρως οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος της πλήρους ανατροπής του υφιστάμενου καθεστώτος σε ό,τι αφορά τις γεωγραφικές ενδείξεις, πλήττοντας τον κλάδο παραγωγής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Έναν κλάδο κατ’ εξοχήν εξαγωγικό, με ποσοστό της τάξης του 65%, έναν κλάδο, που στηρίζει την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας αγαθά με υψηλή προστιθέμενη αξία, έναν κλάδο που διασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σε ό,τι δε αφορά τα αλκοολούχα ποτά Γεωγραφικής Ένδειξης, αντιπροσωπεύουν το 70% της συνολικής ελληνικής παραγωγής.

Σημειώνεται ότι για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, η κ. Αραμπατζή έχει ήδη υπογραμμίσει ότι θα πρέπει εγκαίρως να δημιουργηθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης, ένα μέτωπο στρατηγικής διεκδίκησης των ελληνικών θέσεων, με σαφή επιχειρηματολογία σε όσα τα κοινοτικά κέντρα αποφάσεων.

 

ΠΗΓΗ