2ο Βαλκανικό Τουρνούα Γυναικείου Ποδοσφαίρου

 

Ο όμιλος μας πέρυσι έθεσε έναν μεγαλεπήβολο στόχο, τον οποίο έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία.
http://www.acthrace.gr/…/61-se-entatikoys-rythmoys-proetoim…
Συγκεκριμένα οραματίστηκε και υλοποίησε τα ακόλουθα:
• Διοργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Γυναικείου Ποδοσφαίρου Βαλκανικό Τουρνουά με τη συμμετοχή 120 αθλητριών, των πρωταθλητριών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας. Γεγονός μεγάλο για το γυναικείο ποδόσφαιρο, αφού χωρίς κεντρική καθοδήγηση και οργάνωση, προώθησε το γυναικείο ποδόσφαιρο σύμφωνα με ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης και διάδοσης της UEFA, το «Women’s Football Development». Παράλληλα με τη διεξαγωγή του τουρνουά δημιουργήθηκαν ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ των αθλητριών των συμμετεχόντων βαλκανικών ομάδων. Σχέσεις που είναι ιδιαίτερα σημαντικές στις ταραγμένες και γεμάτες ανασφάλεια ημέρες που διανύουμε.


• Συγκρότησε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Γυναικείου Ποδοσφαίρου μεικτή ομάδα από τις ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία συμμετείχε στο 1ο Βαλκανικό Τουρνουά, αλλά και σε αποστολές στο εξωτερικό.


• Έθεσε τις βάσεις για την καθιέρωση αυτής της μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη .
Μια διοργάνωση μεγάλη η οποία θα παραμείνει στην περιοχή μας και θα εξελιχθεί, αν όλοι μαζί εργαστούμε για αυτό το σκοπό.


Το 2ο Βαλκανικό Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από 16 έως 18 Ιουνίου 2017 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μεταξύ των ομάδων Μεικτή Θράκης, ΠΑΟΚ (Ελλάδα) – Βesiktas (Τουρκία) – Kff Vllaznia(Αλβανία)- FK Breznica (Μαυροβούνιο) – Tiverijia (FYROM).
Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματίων Έβρου.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης ΄΄ Φώτης Κοσμάς΄΄ και στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης ΄΄Μαρίνος Δαστερίδης΄΄ .