Παραίτηση Τσιρώνη ζητούν οι βιοκαλλιεργητές Σερρών

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Σερρών κατόπιν των αρνητικών εξελίξεων στο θέμα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που αφορά την καινούργια πενταετία

ΖΗΤΑ: 
Την παραίτηση του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Ιωάννης Τσιρώνη για τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, στις 22-2-2017 έληξε το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Χωρίς λόγο μάθαμε ότι το πρόγραμμα πήρε την πρώτη παράταση μέχρις τις 28-2-2017.

Κατόπιν τηλεφωνικής μας συνομιλίας με τον συνεργάτη του Υπουργού κύριο Ανδρέου Δαμιανό μας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και μας παρέπεμψε στην κα Λυμπεροπούλου, υπεύθυνη του γραφείου του κου Τσιρώνη.

Η κα Λυμπεροπούλου μας είπε ότι ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε στις 25.000 ενώ σύμφωνα με το τελευταίο πρωτόκολλο από μελετητή-γεωπόνο τη συγκεκριμένη στιγμή ο αριθμός αυτός υπερέβαινε τις 45.000 αιτήσεις.

Στις 25-2-2017 κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον ίδιο τον κο Τσιρώνη μας διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει πρόβλημα για τους ήδη υπάρχοντες βιοκαλλιεργητές και ότι ουσιαστικά η παράταση δόθηκε για την ζωική παραγωγή διότι υπήρχε πρόβλημα στις εκτάσεις. Ανέφερε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την φυτική παραγωγή.

“Όλα αυτά είχε ως αποτέλεσμα το πρόγραμμα να πάρει τρεις παρατάσεις ως τις 13-3-2017 και ο αριθμός των αιτήσεων να ξεπεράσει τις 67.000”

Σημειωτέον, 67.000 αιτήσεις παραγωγών σημαίνει έξοδα σε μελετητές και οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να απενταχθούν από το πρόγραμμα.

“ΟΙ ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

agronews.gr