Αραμπατζή: Ο κ. Αποστόλου αυτοθαυμάζεται για πρωτοβουλίες κι επιτυχίες άλλων

Για παντελή απουσία της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή κι απευθύνει έκκληση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου «αντί να αυτοθαυμάζεται για πρωτοβουλίες και επιτυχίες άλλων» ν’ ανακοινώσει ένα δίκαιο και αντικειμενικό πόρισμα για τις καταστροφές που υπέστησαν οι ροδακινοπαραγωγοί από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Μόνο θυμηδία προκαλεί το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το οποίο ο «μεγάλος απών» Υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου επιχειρεί να οικειοποιηθεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τριπλασιασμό των ποσοτήτων, που πρόκειται να αποζημιωθούν λόγω απόσυρσης για τα ελληνικά, τα ισπανικά και ιταλικά ροδάκινα και νεκταρίνια.

Με καθυστέρηση πέντε ημερών από την ευνοϊκή απόφαση της Επιτροπής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «μεταφράζει» τις συντονισμένες, εδώ και καιρό, ενέργειες και πιέσεις του Ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας, της Ιταλίας, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Παραγωγών Οπωροκηπευτικών AREFLH και της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας σε «συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες του ΥΠΑΑΤ».

Η απέλπιδα προσπάθεια του κ. Υπουργού για «κατόπιν ενεργειών μου»  αυτοαποθέωση αποκαλύπτεται  από την ανακοίνωση του Κανονισμού 2017/1165 της Ε.Ε. όπου δυστυχώς προκύπτει η παντελής απουσία του Υπουργείου…» αναφέρει η κ. Αραμπατζή.

«Είναι προφανές πως, όσο πλησιάζει η Δ.Ε.Θ., ο «πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Ας φροντίσει, τουλάχιστον, ο κ. Αποστόλου στις συναντήσεις με τους ροδακινοπαραγωγούς, που προαναγγέλλει, ν’ ανακοινώσει ένα δίκαιο και αντικειμενικό  πόρισμα για τις καταστροφές που υπέστησαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, αντί να αυτοθαυμάζεται για πρωτοβουλίες και επιτυχίες άλλων» καταλήγει η βουλευτής της ΝΔ.\

agronews.gr