Ο Άκης Χουρουζίδης μας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός τέλειου espresso!

Ο Άκης Χουρουζίδης είναι Σερραίος επιχειρηματίας, ένας εκ των ιδιοκτητών των street by cammeo (περισσότερα δεν χρειάζονται) και δραστηριοποιείται χρόνια στο χώρο της εστίασης. Το goserres.gr αποφάσισε να τον ανακρίνει και να σας αποκαλύψει, όλα (ναι όλα) τα μυστικά ενός καλού καφέ!

Για πάμε…

1. Από πότε ασχολείσαι με την τέχνη του καφέ και πως προέκυψε;

Από το 1998 όταν δούλευα ως barista σε διάφορα καφέ της πόλης των Σερρών.

2. Τι εκπαίδευση πρέπει να έχει ένας barista, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών;

Η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό πράγμα η οποία μαζί με την εμπειρία δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η εκπαίδευση και η γνώση πάνω στον εσπρέσο, δεν τελειώνουν πότε γιατί η εξειδίκευση του καφέ εξελίσσεται συνεχώς!

3. Υπάρχουν κάποια μυστικά έτσι ώστε να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα;

Φυσικά και υπάρχουν και το κάθε μαγαζί πιστεύω έχει τα δικά του. Το δικό μας μυστικό είναι η συνταγή του φρέντο καπουτσίνο, αλλά θα σας την αποκαλύψουμε στην επόμενη συζήτηση μας (χαχα γέλια)!

4 Τι ήταν αυτό που έκανε του Έλληνες να αφήσουν το φραπέ και να κάνουν στροφή στον εσπρέσο;

Η ποιότητα και η επεξεργασία του κόκκου του καφέ. Όπως επίσης σαν κλασσικοί Έλληνες, κάποιοι ακολούθησαν απλά τη μόδα του εσπρέσο!

5. Πολλές φορές ακούμε ότι ο φρέντο εσπρέσο τελειώνει γρήγορα και ΔΕΝ είναι όπως το παραδοσιακό φραπεδάκι και ότι φταίει αυτός που το έκανε κλπ κλπ.. Πόσα ml τελικά πρέπει να είναι ο σωστός φρέντο εσπρέσο;

Ο σωστός φρέντο ποικίλει ανάλογα με την συνταγή που έχει αποφασίσει να δουλέψει η κάθε επιχείρηση. Τα σωστά ml πρέπει να κυμαίνονται περίπου από 55 μέχρι 65!

6. Το δικό σας μυστικό πιο είναι εκεί στα street by cammeo; Και πίνουμε κάθε φορά έναν τόσο απολαυστικό take away καφέ..

Πρώτη ύλη, υπερσύγχρονα μηχανήματα, άριστη εκπαίδευση όλων, σταθερότητα και φυσικά ταχύτητα!

7. Εκτός από καφέ τι άλλο μπορεί κάποιος να απολαύσει επισκεπτόμενος ένα street cammeo;

Ολόφρεσκα σάντουιτς καθημερινά φτιαγμένα με ολόφρεσκα και επώνυμα υλικά. Μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών, έτσι ώστε να φτιάξετε το φυσικό χυμό που εσείς επιθυμείτε! Όπως επίσης και τεράστια ποικιλία από σάντουιτς, μπάρες δημητριακών και ότι άλλο χρειάζεται κάποιος,για να ανταποκριθεί σε μία απαιτητική ημέρα!