Ο προπονητής της Ελπίδας Σκουτάρεως Γιώργος Βαλούντος, μιλάει αποκλειστικά στο goserres.gr

Η Ελπίδα Σκουτάρεως  είναι  μια νέα ομάδα και αποτελείται από νεαρούς ποδοσφαιριστές που κατα την πλειοψηφία τους είναι παιδιά που κατοικούν στο χωριό και δουλεύουν μαζί μου τα τελευταία τρία χρόνια. Αν και τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα ταλαιπωρήθηκε και έγιναν αρκετά λάθη, με τη σημερινή σωστή λειτουργία της και υπομονή, βρίσκει σιγά σιγά το δρόμο της και πιστεύουμε οτι αν συνεχίσει έτσι, στο μέλλον όλος ο ποδοσφαιρικός νομός θα μιλάει γι’ αυτήν. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις μας, η ομάδα  διαθέτει το δικό της προπονητικό κέντρο, με δυο γήπεδα κανονικών διαστάσεων (Σκούταρι και Πεπονιά) και ενα βοηθητικό γήπεδο , καθώς επίσης και αποδυτήρια γηπεδούχων και φιλοξενούμενων  με γυμναστήριο.

 

  1. Ποιος ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας;

Η ομάδα έχει ακαδημίες όπου τα παιδιά μπορούν να έρθουν κοντά με το ποδόσφαιρο αν το επιθυμούν και στόχος μας είναι η ακαδημία να λειτουργεί ως φυτώριο παικτών για την ανδρική ομάδα. Επίσης άλλος ένας παράγοντας για την λειτουργία της ομάδας είναι να εχει ο καθένας μέσα στην ομάδα τον ρόλο του, έτσι ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα.Η διοίκηση να βοηθάει οικονομικά και ηθικά, οι προπονητές να καθοδηγούμε τους ποδοσφαιριστές και οι ποδοσφαιριστές να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Αυτά όλα μαζί φέρνουν  πάντα θετικά αποτελέσματα.

  1. Ποιες είναι οι αρχές σου ως προπονητής;

Καταρχάς κάνω αυτό που αγαπώ, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η βασική μου αρχή.  Πολυ σημαντικό θεωρώ οτι είναι η στήριξη που πρέπει να παρέχει ο προπονητής στους παίκτες και να τους κατανοεί, έτσι ώστε να πραγματοποιούν τους στόχους τους και να είναι επικοινωνιακός. Και τέλος άλλη μια βασική αρχή είναι η συνεχής ενημέρωση μέσω σεμιναρίων διότι το ποδόσφαιρο συνεχώς αλλάζει μορφές και τρόπους ανάπτυξης.

  1. Ποιοι οι στόχοι της ομάδας και ποιες κινήσεις έχουν γίνει;

Ο κύριος  στόχος είναι να αναδείξουμε νέους ποδοσφαιριστές  από την ακαδημία και να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο θα κυνηγήσουμε ένα καλό βαθμολογικό πλασάρισμα καθώς είναι η πρώτη χρονιά αυτών των παικτών σε μεγαλύτερη κατηγορία. Και φυσικά να είναι μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς.

Οι κινήσεις που έγιναν μέχρις στιγμής είναι συγκεκριμένες με την προσθήκη κάποιων παικτών, αλλά σύμφωνα με τη διοίκηση ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.

  1. Πόσο κοντά είναι ο κόσμος στην ομάδα;

Ο κόσμος ίσως να έχει απογοητευτεί από γεγονότα των προηγούμενων ετών που συνέβησαν αλλά αρχίζει σιγά σιγά και στηρίζει πάλι την ομάδα. Ελπίζουμε να το κάνει και φέτος γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι τα παιδιά του χωριού, τα δικά τους παιδιά ή των συγγενών και φίλων τους και χρειάζονται την παρουσία τους στο γήπεδο.

  1. Η κατάσταση με τον covid 19 πόσο επηρέασε την ομάδα και τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν;

Όπως όλοι έτσι και εμείς έχουμε επηρεαστεί απο την τρέχουσα κατάσταση. Η προηγούμενη χρονιά και το πρωτάθλημα έληξε άδοξα λόγω του lockdown, αλλά ελπίζω φέτος το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά. Σαφώς στην ομάδα τηρούμε τα πρωτόκολλα υγιεινής και προσπαθούμε να παραμείνουμε ασφαλείς. Παρολο που ο covid 19 είναι ακόμη εδώ εμείς ως σωματείο εχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα της νεας σεζόν. Ηδη ξεκίνησε η προετοιμασία , έγιναν κάποιες προσθήκες νεών παικτών , έχουμε προγραμματίσει και φιλικούς αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας και αναμένουμε την  έναρξη του πρωταθλήματος.

  1. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο;

Να το κάνουν! Αν ένα παιδί θέλει ν ασχοληθεί με αυτό το άθλημα να μην διστάσει να ζητήσει απο τους γονείς του να παει σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που εκτός απο φυσική κατάσταση χαρίζει στα παιδιά κι άλλα χαρακτηριστικά όπως η πειθαρχία, η ομαδικότητα και η επίτευξη στόχων.

  1. Ποια η συμβολή της διοίκησης στην πραγματοποίηση των στόχων της ομάδας;

Σε ένα σωματείο είναι πολύ σημαντική η βοήθεια που παρέχει η διοίκηση στην ομάδα. Στην ΕΛΠΙΔΑ η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας και μας προμηθεύει τον απαραίτητο ιματισμό, μπάλες, μας προσφέρει επίσης υπηρεσίες  συντήρησης των  γηπέδων και των αποδυτηρίων. Και φυσικά μας στηρίζει ηθικά και είναι δίπλα σε νίκες αλλά και σε  ήττες. Τους ευχαριστώ εκ μέρους όλης της ομάδας.

Κλείνοντας ας μάθουμε και λίγα πράγματα για το Γιώργο

Ο Βαλουντος Γιώργος είναι προπονητής ποδοσφαίρου και κάτοχος των πτυχίων uefa d,uefa c, και uefa b όπου παρακολούθησε την πρώτη φάση. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Απόλλων Κωνσταντινατου όπου από εκεί μεταπήδησε στην Θεσσαλονίκη και στην ομάδα του ΑΡΗ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ εκεί έμεινε 3 χρόνια και συγκατοικούσε με τον Γιωργο Θεοδωριδη και τον Αγγελο Χαριστεα που έως και σήμερα έχει πολύ καλές φιλικές σχέσεις .Έπαιξε ποδόσφαιρο σε αρκετές  ομάδες του νομού και όχι μόνο με πολλές διακρίσεις .Η καριέρα του ως προπονητής ξεκίνησε στην ομάδα του Αστερα Πεπονιας όπου η ομάδα έπαιξε στα μπαράζ ανόδου για την δ εθνική. Επόμενος σταθμός του ήταν η ομάδα της ΚΑΕ Αγιου Πνευματος που στέφθηκε πρωταθλήτρια στην β κατηγορία. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι στην ομάδα της καρδιάς του την ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ αρχικά ως βοηθός προπονητή του Κ.Στυλου όταν η ομάδα ήταν στην Γ εθνική και στην συνέχεια ως πρώτος προπονητής αυτής.

Εμείς ευχόμαστε στην ομάδα και στον ίδιο, πάντα επιτυχίες!

φωτογραφίες: serresgoal.gr