Ο Σάκης Σλιάκας μας χαρίζει δυνατές μουσικές βραδιές, κάθε βράδυ στο “Ταβερνάκι”

Ο Σάκης Σλιάκας από τους Retrogress, είναι ένα καλλιτέχνης “αίλουρος” που μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες, έτσι λοιπόν φέτος θα τον απολαύσουμε σε ένα πιο λαϊκό-έντεχνο στυλ κάθε βράδυ στο Ταβερνάκι. Γνωστός στους Σερραίους από τις εμφανίσεις του σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης τα προηγούμενα χρόνια και μετά από μερικά χρόνια στο εξωτερικό, επιστρέφει πιο έμπειρος από ποτέ για να μας χαρίσει δυνατές μουσικές στιγμές στο αγαπημένο μας στέκι!

Ας τον γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα:

1.Απο που κατάγεσαι;

Κατάγομαι από τη περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα απο το νομό Σερρών.

2. Από πότε ασχολείσαι με τη μουσική;

Ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι από πολύ νεαρή ηλικία. Πάντα μου άρεσε!

3.Πότε έγινε η πρώτη επαφή σου με το τραγούδι;

Θυμάμαι χαρακτηριστικά να με καλούν στα γραφεία οι δάσκαλοι στο δημοτικό να τους τραγουδάω το «αχ μελισσούλα μελισσάκι»! (μικρή μου μέλισσα) του Κώστα Μπίγαλη.
Βέβαια είχα μικρή επίγνωση του τι ακριβώς έκανα ή πως ακριβώς τραγουδούσα, πάντως είναι ένα γεγονός που έχει χαραχτεί στη μνήμη μου για κάποιο λόγο.

4.Επαγγελματικά από πότε ασχολείσαι;

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα πάνω στο τραγούδι ήταν περίπου στα 18-19 μου, όπου εργάστηκα για πρώτη φόρα σε νυχτερινό κέντρο, ή αλλιώς σε «μπουζούκια».

5.Ασχολείσαι με κάτι άλλο εκτός από το τραγούδι;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω άλλη ασχολία πέρα της μουσικής.
Κάνω βέβαια διάφορα πράγματα,όπως projection mapping και VJ ing, γενικότερα audio/visual/lightning control και η κύρια ασχολία μου είναι η μουσική.

 

6.Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

Με τον Πασχάλη Τερζή!

7.Τα τελευταία χρόνια ήσουν στο εξωτερικό και έζησες μια εμπειρία που δεν θα την τολμούσαν πολλοί, θέλεις να μας πεις δύο λόγια; 

Έζησα στο Μόναχο της Γερμανίας για περίπου 5 χρόνια.
Εκεί για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να κάνω μουσική έξω στο δρόμο στο κεντρικό πεζόδρομο του Μονάχου με την άδεια της πόλης.
Ήταν μια φανταστική εμπειρία όπου θα μπορούσα να σου μιλήσω ώρες για αυτό. Υπήρχαν στιγμές που γινόμουν η μουσική στην ταινία της ζωής.
Πέρα απο τη μουσική στο δρόμο έκανα και live εμφανίσεις σε διάφορα μπαράκια και μπαρ ξενοδοχείων όπως αυτό του Euro Youth Hotel Munich αλλά και σε διάφορες άλλες pub και μπυραρίες.
Πέρα απο το Μόναχο έκανα επίσης μουσική στην Νυρεμβέργη και στην Κολωνία της Γερμανίας μα και σε πόλεις της Ισπανίας.
Έγινα μέλος της μουσικό-θεατρικής-φουτουριστικής μπάντας Konnexion Balkon, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μια εντελώς διαφορετική οπτική της μουσικής στο δρόμο και να συνεργαστώ με εξαίσιους μουσικούς μα και ανθρώπους.
Κάναμε διάφορα tour με την μπάντα και πέρα από την μουσική στο δρόμο είχαμε και πολλά επιτυχημένα events, με κορυφαία το live στην Majorca, το Βερολίνο, την live εμφάνιση στο Prinzregenten Theater του Μονάχου μα και το live στο ιστορικό μουσείο οχημάτων ΜYBACH στο Neumarkt.

8.Φέτος το χειμώνα Ταβερνάκι στις Σέρρες… Θα περάσουμε καλά λοιπόν; 

Το “Ταβερνάκι” στις Σέρρες είναι ένας χώρος με εξαιρετικό φαγητό, όμορφο κόσμο, φανταστική ατμόσφαιρα, πολύ καλή μουσική και απίθανο κέφι!
Για μένα προσωπικά είναι πρόκληση να βρίσκομαι φέτος εκεί μιας και με το είδος λαϊκό-ρεμπέτικο, δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση.
Δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να εξελίξω αυτό που κάνω και προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα να πλαισιώνομαι από τόσο καλούς μουσικούς (Σπύρος Φέλης, Κάλια Βενέτη, Φώτη Κωνσταντίνου) με διάθεση να μοιραστούν και μαζί μου τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στον χώρο.
Είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε πολύ καλά!