Ο Γιώργος Ασημάκης μιλάει αποκλειστικά στο goserres.gr

1 Από που κατάγεσαι;

Είμαι γέννημα θρέμμα Σερραίος!

2 Πως έγινε η πρώτη επαφή με το μπάσκετ;

Ένας συμμαθητής μου με παρότρυνε, πριν έπαιζα ποδόσφαιρο.

3 Πόσα χρόνια ασχολείσαι;

Από 14 χρονών ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ.

4 Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί;

Συνολικά αγωνίστηκα σε 8 ομάδες και με όλες έχω ξεχωριστές αναμνήσεις. Ξεκίνησα από την ΑΕΣ μετά για πολλά χρόνια στους Ικάρους Σερρών, στη συνέχεια στον ΑΙΑΝΤΑ Ευόσμου, μετά για αρκετά χρόνια στην αγαπημένη Κατερίνη για τον Πιερικό Αρχέλαο, μετά στην Ασπίδα Ξάνθης πριν λίγο καιρό γύρισα στις Σέρρες για τον ΑΟΣ και τώρα αγωνίζομαι στον Γυμναστικό Σύλλογο Σερρών.

5 Θυμάσαι κάτι από τον πρώτο σου επαγγελματικό αγώνα;

Όταν μου είχαν πει ότι πρώτη φορά θα είμαι αποστολή με το αντρικό τμήμα 16 χρόνων δε κοιμήθηκα όλο το βράδυ και είχα μια μπάλα αγκαλιά! Όταν με έβαλαν στα τελευταία λεπτά να παίξω μου είχε κοπεί η αναπνοή έτρεμα ολόκληρος!!

6 Ποιοι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;  

Στόχος της ομάδας είναι να ανεβούμε ένα σκαλί πιο πάνω από πέρυσι!!

7 Ο Γ.Σ Σέρρες 2017 έχει τις πιο οργανωμένες ακαδημίες της περιοχής, μίλησε μας λίγο για τη δουλειά που γίνετε εκεί;

Για να γίνει αυτό απαιτεί πολύ δουλειά όλη την ημέρα, πρέπει να εκκαθαρίσεις σαν ομάδα το τι θες να κάνεις με τις ακαδημίες τις θέλεις σαν οικονομική ενίσχυση για το αντρικό η να μπορέσεις να επενδύσεις πάνω στα παιδιά και να βγάλεις προπαντός σωστούς ανθρώπους και μετά παίκτες, είμαστε η μόνη ακαδημία που σε κάθε προπόνηση υπάρχουν δύο προπονητές και πιστεύω ότι γίνεται σωστή δουλειά,προσπαθούμε τα τμήματα μας να μην υπερβαίνουν τα 15 άτομα ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε σωστά στις αδυναμίες των παιδιών!

8 Τι θα έλεγες στα παιδιά που ξεκινάνε τώρα το μπάσκετ;

Να αγαπήσουν γενικά τον αθλητισμό να βγουν έξω και να χαρούν την ηλικία τους και λιγότερο ίντερνετ και διαδικτυακά παιχνίδια!