Η περιοδεία του προέδρου του ΑΚΚΕΛ σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία

Μετά από την Θεσσαλονίκη και ευρύτερη περιοχή, το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) συνέχισε την περιοδεία του στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και την ολοκλήρωσε με επιτυχία το σαββατοκύριακο.

Η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΑΚΚΕΛ, Βάκη Τσιομπανίδη, στη Δράμα έγινε με καλούς φίλους. Τον Παναγιώτη Λειβαδίτη, μεγάλο αγωνιστή – συνδικαλιστή της κτηνοτροφίας, αντιπρόεδρο της ΠΕΚ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΑΚΚΕΛ και τη σύζυγό του Σοφία.

            Στο Κιλκίς έγιναν πολλές και κρίσιμες συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Κιλκίς κ. Βεργίδη Αντρέα, με τον εντεταλμένο του δημάρχου για αγροτικά θέματα κ. Κυριακίδη Δημήτρη, και με τη συμμετοχή του προέδρου κτηνοτρόφων Κιλκίς κ. Σολωμονίδη Χρήστο και Παιονίας κ. Θωμά Καρυπίδη. Ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Γαβριήλ Αβραμίδης συμμετείχε επίσης στις συναντήσεις μαζί με τον πολιτευτή του ΑΚΚΕΛ, Ιωάννη Σάκαλη. Ήταν μια πολύ διεξοδική συζήτηση όπου ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης για τα γενικά προβλήματα του Πρωτογενούς τομέα αλλά και για θέματα που αφορούν την περιφέρεια.

Με τον εντεταλμένο του δημάρχου Κιλκίς, υπεύθυνου για τα αγροτικά θέματα, κ. Κυριακίδη Δημήτρη, τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας Θωμά Καρυπίδη, τον πολιτευτή του ΑΚΚΕΛ Ιωάννη Σάκαλη και τον Βασίλη Ιωαννίδη συζητήθηκαν τα προβλήματα του Πρωτογενούς τομέα και από το ΑΚΚΕΛ καταθέσαμε προτάσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δήμου.

Στην Βέροια ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Ημαθίας κ. Χρήστο Βοργιάδη, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας κ. Πάνο Πασάκη και τον ταμία κ. Χριστοφορίδη Ιωάννη. Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, τόσο για τα ζητήματα που αφορούν τη φετινή παραγωγή αλλά και για τα χρόνια τα οποία παραμένουν άλυτα. Η απώλεια εισοδήματος ροδακινοκαλλιέργειας, που προκύπτει κατά την φετινή παραγωγική σεζόν ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης. Αναφέρθηκαν οι λόγοι κατέστησαν το 2020 ως ακόμη μια καταστροφική χρονιά που βιώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί (με Covid 19, Ρώσικο εμπάργκο, μη αναγγελία ζημιών από τον ΕΛΓΑ, τιμές κάτω του κόστους παραγωγής κ.α.) και την απαίτηση για στρεμματικές ενισχύσεις (Deminimis). Επίσης έγινε αναφορά και για χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο των δύο νομών, όπως η άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, με προγραμματισμό και όχι άτακτα, καθώς και οι ζώνες καλλιέργειας και η τροποποίηση του καταστατικού του ΕΛΓΑ, ο οποίος πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να είναι δίκαιος και ανταποδοτικός.

            Στην Θεσσαλονίκη με τον καθηγητή Ιατρικής του Harvard Δρ. Ευάγγελο Δημητριάδη και τον πρώην βουλευτή και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Γαβριήλ Αβραμίδη, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις.

            Το ΑΚΚΕΛ συνεχίζει τις περιοδείες στην Ελλάδα ενόψει και της σοβαρής πιθανότητας πρόωρων εκλογών.