Η Σερραία Κάλια Βενέτη μιλάει αποκλειστικά στο goserres.gr

1.Από που κατάγεσαι;

Κατάγομαι από το Σκούταρι Σερρών.

2.Από πότε ασχολείσαι με τη μουσική;

Νομίζω πως ασχολούμαι με τη μουσική από την κοιλιά της μαμάς μου… χα χα χα!!!Μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια με λαϊκά ακούσματα. Αγάπησα το λαϊκό τραγούδι από τα γεννοφάσκια μου!

3.Με το τραγούδι πότε ασχολήθηκες (ερασιτεχνικά/επαγγελματικά);

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σιγοτραγουδούσα. Στα φοιτητικά μου χρόνια έγινε χόμπυ και αργότερα εξελίχθηκε σε επάγγελμα χωρίς καν να το καταλάβω. 8 CD, στούντιο, συνεργασίες, απονομή χρυσού το 2007 στην Θεσσαλονίκη, εμφανίσεις ουκ ολίγες….

4.Θυμάσαι κάποιο γεγονός από την 1η σου εμφάνιση;

Ναι από την ταραχή μου θυμάμαι πως μου είχε πέσει το μικρόφωνο από τα χέρια αφού είχαν ιδρώσει τόσο που έτρεχε νερό ο ιδρώτας…. Μετά το πρώτο σοκ συνέχισα απτόητη καθότι πεισματάρα….

5.Στην οικογένεια ποιος άλλος ασχολείται με τη μουσική;

Ο πατέρας μου έχει πολύ ωραία φωνή αν και δεν ασχολήθηκε ποτέ επαγγελματικά….Ο παππούς μου έπαιζε γκάιντα, η γιαγιά μου μας τραγούδαγε παραδοσιακά περισσότερο, η μανούλα μου επίσης έχει ωραία φωνή. Ο αδερφός μου ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι και έχει καταπληκτική φωνή…. τελικά τώρα που το σκέφτομαι όλοι στην οικογένεια λίγο η πολύ έχουμε τη μουσική στο αίμα μας.

6.Μίλησε μας λίγο για τις συνεργασίες που έχεις κάνει..

Από που να αρχίσω;;;;; Πολλά χρόνια, πολλές συνεργασίες…Με την αείμνηστη Τζένη Βάνου τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο, την Στέλλα Κονιτοπουλου, τον Κώστα Σαφέτη, τον Βασίλη Τερλεγκα την Κατερίνα Στανιση, τον Τριαντάφυλλο, την Έφη Θώδη, τον Στάθη Ξένο, την Λένα Παπαδοπούλου, τον Δημήτρη Κοντολαζο, την Έφη Σαρρή, την Βάσω Χατζή , τον Γιάννη Βασιλείου, τον Σταύρο Φωτιάδη, τον Ζαφείρη Μελά, τον Ιωακείμ Φωκά, τον Τόλη Βοσκόπουλο. Από όλες τις συνεργασίες έχω αποκομίσει εμπειρίες… αλλά ήταν μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα με τον Άρχοντα Τόλη Βοσκόπουλο. Ο επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα αυτού του ανθρώπου, η απλότητα, καθώς και η έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια, η αντιμετώπιση προς τους συναδέλφους μικρούς και μεγάλους ήταν μεγάλα μαθήματα για μένα! Ήταν τιμή μου και τον ευχαριστώ που μοιράστηκε την ίδια πίστα μαζί μου! Ονειρική εμπειρία!

7.Με ποιόν καλλιτέχνη θα ήθελες να δουλέψεις;

Πολύ ωραία ερώτηση….Δε νομίζω να μου την έχουν ξανακάνει…. Λατρεύω τον Πασχάλη Τερζή και τον Νοτη Σφακιανάκη. Αν και με τις απόψεις του ο τελευταίος έχει κατακριθεί πολύ, όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την ιστορία του κι όσα έχει προσφέρει και θα προσφέρει ακόμα στον χώρο της μουσικής…

8.Αυτή τη περίοδο που μπορούμε να σε απολαύσουμε;

Φέτος με βρίσκεται στο “Ταβερνάκι ” Μεραρχίας 28, σε έναν χώρο που συνδυάζει γεύσεις και μελωδίες και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι αυτήν την συνεργασία. Οι δυο επιχειρηματίες ο Στέφανος και ο Σπύρος έχουν δημιουργήσει έναν χώρο με πολλή αγάπη και μεράκι….Είναι όλα προσεγμένα από την εξυπηρέτηση το σέρβις το φαγητό το ποτό την μουσική….όλα !!!! Ο κόσμος στις δύσκολες εποχές που ζούμε θα έρθει θα φάει πλουσιοπάροχα θα ακούσει αγαπημένα τραγούδια από μια ομάδα αξιόλογων συναδέλφων, όπως ο Μανώλης Γεωργιτζικης, ο Φωτης Κωνσταντίνου, ο Σπύρος Φελης, η Σοφία Γκατζιανιδου, ο Ηλίας Κραλλης ο Βαγγέλης Καραγιάννης ….(Είμαστε πολλοί ναι) και θα γίνει ένα μαζί μας, θα τραγουδήσει και θα χορέψει και για λίγο θα ξεχαστεί από τα προβλήματα της καθημερινότητας, με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση…

Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που μας στηρίζει σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς κι έχει κάνει το ταβερνάκι νούμερο ένα στις προτιμήσεις τους… Σας περιμένουμε κάθε μέρα εκτός Δευτέρας!!!!